Περιφέρεια Ηπείρου: Το συμβούλιο συντάσσεται με το Δήμο Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ

Περιφέρεια Ηπείρου: Το συμβούλιο συντάσσεται με το Δήμο Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ
Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του περιφερειακού συμβούλου Ηλία Γκεσούλη. Στο ήθος, στον χαρακτήρα και στην εν γένει προσφορά του αναφέρθηκαν συνοπτικά η προεδρεύουσα της συνεδρίασης, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πολυξένη  Ταπραντζή- Κοίλια, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο επικεφαλής της παράταξης  “Ηπειρος Ανατροπής” κ. Κωνσταντίνος Μπασιούκας.

Τον Ηλία Γκεσούλη, διαδέχεται στο Περιφερειακό Σύμβουλιο ο κ. Ιωάννης Ντάλλας.

Μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία,  υιοθέτησε ψήφισμα, το οποίο αναφέρει ότι με την επικείμενη αναδιάρθρωση του Ακαδημαϊκού χάρτη, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδυναμωθούν οι σχολές και τα τμήματα που ήδη λειτουργούν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου. Ειδικά για την Ηγουμενίτσα, το Περιφερειακό Συμβούλιο συντάσσεται με το Δήμο- ψήφισμα του οποίου είχε διαβιβαστεί στο Σώμα-  και γενικότερα με τη θεσπρωτική κοινωνία, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο κατάργησης του μοναδικού τμήματος ΤΕΙ που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα, προτείνει τη μετεξέλιξή του και παράλληλα  την προσθήκη ενός ακόμη τμήματος, όπως συμβαίνει ήδη για άλλες περιοχές της χώρας.

Μετά από πρόταση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Αναστασίας Σίμου- Τάσιου, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για το μέλλον του ΚΕΝ Άρτας.  Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Άρτα “έχει Πρωθυπουργό και Υπουργό. Είπαν ότι κάτι θα  βρούνε για το στρατόπεδο”. Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με την έκδοση ψηφίσματος που θα απευθυνθεί προς τους αρμόδιους, “ώστε το στρατόπεδο να έχει ζωή”.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε με την ευκαιρία, στην έλλειψη διοικητηρίων σε Άρτα και Πρέβεζας, λέγοντας τα εξής:

“Ως προς την περιοχή της Πρέβεζας και την παραχώρηση του στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα, να σας ενημερώσω πως μέσω του Περιφερειακού Ταμείου χρηματοδοτούνται ειδικές μελέτες   για τις εγκαταστάσεις.

Επίσης, για την Άρτα είχαμε καταθέσει πρόταση για την αξιοποίηση του παλιού στρατοπέδου. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντησή μου με την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη της τόνισα την αναγκαιότητα να επιμείνουμε λίγο ακόμη σε αυτό το αίτημα. Σε διαφορετική περίπτωση τότε θα στραφούμε στο κτίριο του παλιού ΚΤΕΟ στους Αγίου Αναργύρους, για να γίνει εκεί το Διοικητήριο. Δεν μπορεί το διοικητήριο της Άρτας να είναι πάνω από τις καφετέριες”.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box