Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Περιοδεία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Θεσπρωτία (βίντεο – φωτό)

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου βρέθηκε σήμερα στην Θεσπρωτία όπου έκανε περιοδεία στις ιχθυοκαλλιέργειες ενώ συνομίλησε και με παραγωγικούς φορείς όπου άκουσε τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και των γεωργών. Η περιοδεία της υφυπουργού ξεκίνησε από τον δήμο Ηγουμενίτσας όπου είχε συνομιλία με τον δήμαρχο Ιωάννη Λώλο και στην συνέχεια συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη. Στο θέμα της ελληνοποίησης

του γάλατος είπε ότι ξεκινάει εντατικοποίησης στους ελέγχους ενώ θα υπάρξει και νομοθετικό πλαίσιο όπου εκτός των άλλων θα υπάρχει και ισοζύγιο στις ποσότητες του γάλατος που θα κρατάνε και οι παραγωγοί με πρόβλεψη για πολύ αυστηρά πρόστιμα για  τους παραβάτες Στην σύσκεψη που ακολούθησε με το υπαλληλικό  προσωπικό της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης η υφυπουργός σημείωσε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με την στελέχωση καθώς μόνιμο προσωπικό έχει να προσληφθεί από το 2005, λέγοντας ότι θα προκηρυχθούν θέσεις από το Υπουργείο. Μετά την Ηγουμενίτσα η υφυπουργός επισκέφθηκε καταρχήν την  πρώτη υπό κατασκευή μονάδα γαριδοκαλλιέργειας στη χώρα, μία επένδυση ελληνοαυστραλών ομογενών που θα δώσει ώθηση στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας ενώ στις ιχθυοκαλλιέργειες που βρίσκονται στην Σαγιάδα είχε ενημερωτική συνομιλία με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Ιωάννη Χεκίμογλου.

Επίσης η κα Τελιγιορίδου ενημερώθηκε και  για την επιχειρούμενη εγκατάσταση ασφαλτικών πετρελαιοειδών ανάμεσα στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.

Η υφυπουργός συνοδευόταν σε όλη την περιοδεία από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση.

Δείτε τι είπε η υφυπουργός για τα θέματα που τέθηκαν, όπως για την τιμή του γάλατος, τις ελληνοποιήσεις του γάλατος, τα βοσκοτόπια και άλλα θέματα της αρμοδιότητας της. Ποια θέματα έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος:

 

Για περισσότερες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ