Περιμένει 5 χρόνια τη σύνταξή του και στα ΚΕΠ του είπαν ότι… είναι νεκρός

Μία τέτοια περίπτωση είναι ενός ηλικιωμένου από την Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας στην Κρήτη, ο οποίος κατέθεσε τη δική του «πικρή» εμπειρία.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη τον Απρίλιο του 2016 και… ακόμα περιμένει, ενώ δεν έχει λάβει ούτε προσωρινή σύνταξη!

Μάλιστα, πρόσφατα σε ΚΕΠ στο οποίο απευθύνθηκε για να μάθει για την… τύχη της σύνταξής του, τον ενημέρωσαν ότι το σύστημα τον έχει καταγράψει ως… νεκρό, όπως αναφέρει το ekriti.gr.

Ο ηλικιωμένος, που δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή ως οικοδόμος και κηπουρός, όταν ρωτήθηκε για το πώς τα βγάζει πέρα, πέντε χρόνια τωρα, απάντησε:

«Έχω έναν μικρό κήπο και λίγες κότες. Βοηθούν και τα παιδιά μου. Όμως κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί σαν εμένα. Πως ζούνε αυτοί οι άνθρωποι; Τους σκέφτεται κανείς;»

Στην εκπομπή του ράδιο Κρήτη έκανε παρέμβαση και ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον ηλικιωμένο, τονίζοντας ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να «απαγκιστρωθεί» από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να πάρει τη σύνταξή του.

πηγη dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box