Περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας στη HP εντός τριετίας

Εκτεταμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει στην περικοπή έως 9.000 θέσεων εργασίας από τις 55.000, ανακοίνωσε την Πέμπτη 3/10 η αμερικανική εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών HP.

Η επιλογή γίνεται σύμφωνα με την επιχείρηση, προκειμένου να γίνει πιο ψηφιακή και να στραφεί περισσότερο στις υπηρεσίες.

Η περικοπή 7.000-9.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο θα γίνει σε μια περίοδο τριών ετών και θα είναι συνδυασμός αποχωρήσεων και εθελούσιας πρόωρης συνταξιοδότησης, όπως ανέφερε η HP σε ανακοίνωση.

Αυτό το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που παρουσιάστηκε από τον Ενρίκε Λόρες, τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο που θα αναλάβει τα ηνία την 1η Νοεμβρίου, αναμένεται να επιτρέψει στην HP να προσαρμοστεί στις νέες καταναλωτικές συνήθειες των πελατών της ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μελάνια, που εδώ και καιρό αποτελεί το χρυσωρυχείο της εταιρίας. Αναμένεται να κοστίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Νάσος Μπράτσος
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: