Περί «αρνητικών προσεγγίσεων» στο Κυπριακό κάνει λόγο ο Ακιντζί

Την διατύπωση  περί συνέχειας των «αρνητικών προσεγγίσεων»  εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς,  επιστράτευσε εκ νέου, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων  Μουσταφά Ακιντζί, με την ευκαιρία της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και αναφέρθηκε και στις συνομιλίες πέρυσι στο Κραν Μοντανά λέγοντας ότι «όλοι ήταν μάρτυρες όσων έγιναν και έγινε γενικά αντιληπτό ποια πλευρά στηρίζει τη λύση».

Τόνισε ότι για να υπάρξει δίκαιη λύση  χρειάζεται θέληση από όλα τα μέρη» και εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι , όπως είπε, «όσες ευκαιρίες υπήρξαν δεν αξιοποιήθηκαν».

Ο Ακιντζί υποστήρξει  ότι για να βρεθεί λύση του Κυπριακού χρειάζεται «σοβαρή αλλαγή» στη νοοτροπία της ελληνοκυπριακής πλευράς, για να προσθέσει ότι η τουρκική πλευρά «δεν θα αποδεχθεί ατέρμονες συνομιλίες ή να αποτελέσει μέρος μιας διαδικασίας χωρίς χρονικά πλαίσια».

Σήμερα, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί παρέλαση του τουρκικού στρατού και τουρκοκυπριακών στρατιωτικών δυνάμεων. Πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια, στο λιμάνι της οποίας έχουν καταπλεύσει σκάφη του Π.Ν. της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική Είδηση: «Άδικη συμφωνία στο Κυπριακό είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει»

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Παντιάς Ζαχαριάδης

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: