ΠΓΔΜ: Το απόγευμα συνεχίζεται η συνεδρίαση της Βουλής για την τροποποίηση του Συντάγματος

Ξεκίνησε μετά το μεσημέρι και διεκόπη μερικά λεπτά αργότερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πΓΔΜ σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί το απόγευμα (στις 16: 00 τοπική ώρα -17:00 ώρα Ελλάδας). Η διακοπή οφείλεται στην παραίτηση που υπέβαλε νωρίοτερα σήμερα ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του Ζόραν Ζάεφ (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση-SDSM), προκειμένου να αναλάβει διευθυντής σε δημόσια επιχείρηση και στον ορισμό του αντικαταστατή του, για τον οποίο θα χρειαστούν μερικές ώρες, ώστε να τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Κυβερνητικές πηγές της πΓΔΜ ανέφεραν, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι η συζήτηση και η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας και του σχετικού εφαρμοστικού Νόμου του Συντάγματος θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή και πρόσθεσαν πως η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να εξασφαλίζει στη Βουλή την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές) για τα παραπάνω δύο θέματα.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος

Σχετική είδηση: ΠΓΔΜ: Αρχίζει η συζήτηση για αναθεώρηση του Συντάγματος

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Σοφία Χούντα

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: