Παραλίγο τραγωδία στα Ιωάννινα! Η παγίδα θα σκότωνε τους… θηροφύλακες!

Χάρη στην εμπειρία τους σώθηκαν οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής από μια επικίνδυνη παγίδα για αγριογούρουνα που είχε φτιάξει λαθροθήρας στην περιοχή των Ιωαννίνων, έχοντας καμουφλάρει ένα κυνηγετικό όπλο παγιδευμένο με πετονιά!

Οι θηροφύλακες έκαναν περιπολία στη θέση «Μακρυχώραφα» της κοινότητας Λάβδανη, το απόγευμα της Κυριακής, όταν εντόπισαν πέντε αυτοσχέδιες θηλιές από συρματόσχοινο που είχαν μέσα καλαμπόκι ως δόλωμα.

Η εμπειρία τους, τους έκανε να μην πάνε απευθείας στις παγίδες, αλλά να κινηθούν περιμετρικά και αυτό τους έσωσε, καθώς σε μικρή απόσταση από τις συρμάτινες θηλιές είδαν το κυνηγετικό όπλο που ήταν καλυμμένο με κλαδιά και μία σακούλα απορριμμάτων.

Η σκανδάλη του όπλου ήταν δεμένη με πετονιά και συνδεδεμένη με τις θηλιές και θα εκπυρσοκροτούσε μόλις πατούσε μέσα σε αυτές κάποιο θήραμα!

Οι θηροφύλακες έκοψαν την πετονιά, απελευθέρωσαν τη σκανδάλη και κατέσχεσαν το όπλο, στη θαλάμη του οποίου υπήρχε ένα μονόβολο φυσίγγιο, ενώ στη συνέχεια κατέστρεψαν τις θηλιές.

Το κυνηγετικό όπλο παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου, οι άνδρες του οποίου προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον κάτοχό του, ενώ η Εγκληματολογική υπηρεσία πήρε αποτυπώματα και η Ασφάλεια Ιωαννίνων διενεργεί προανάκριση.

πηγη usay.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box