Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Παναγιώτης Νταής: Να ζητήσει χορηγία ο δήμος Ηγουμενίτσας από την Λέσχη HARLEY DAVIDSON

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ HARLEY DAVIDSON

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ HARLEY DAVIDSON:

ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

Η συνάντηση της Λέσχης Harley Davidson, που διοργανώθηκε στην παραλία Δρεπάνου από 24 – 28 Μαΐου ολοκληρώθηκε με ανάμικτες εντυπώσεις. Κατ΄ αρχήν ήταν πολύ θετικό το γεγονός της προσέλευσης στην περιοχή μας χιλιάδων επισκεπτών με τις εντυπωσιακές μηχανές, που αποτέλεσαν σημείο ενδιαφέροντος για ειδικούς και μη, όπως επίσης και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Δρέπανο, οι οποίες αποτέλεσαν πόλο έλξης για μια διαφορετικού τύπου ψυχαγωγία.

Τα καταλύματα της Ηγουμενίτσας ήταν γεμάτα, ενώ και αυτά των γύρω οικισμών σε ικανοποιητικό επίπεδο πληρότητας, σε μια σχετικά of season περίοδο. Θα μπορούσε η κατάσταση να ήταν καλύτερη αν οι περισσότεροι εκ των επισκεπτών δεν προτιμούσαν να κατασκηνώσουν στο Δρέπανο. Αυτό βέβαια ήταν κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει, αφού ήταν όρος της συμφωνίας για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στην παραλία. Ένας όρος που αποτέλεσε προνομιακή μεταχείριση για τους συγκεκριμένους ανθρώπους, μιας και είναι γνωστό ότι η ελεύθερη κατασκήνωση δεν επιτρέπεται γενικά. 

Η κίνηση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστίασης, ψυχαγωγίας κ.α. δεν ήταν η αναμενόμενη. Σε αυτό συνετέλεσαν οι εξής παράγοντες: Η παροχή ποτών και φαγητού καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Δρέπανο, τόσο από την επιχείρηση που λειτουργεί μόνιμα εκεί, όσο και από τις καντίνες που λειτούργησαν ειδικά για την περίπτωση, οι οποίες είχαν δικαίωμα να σερβίρουν φαγητό από τις 7 μ.μ. και μετά. Σημειωτέον ότι κατά πληροφορίες, η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι εντός της παραλίας θα απαγορευόταν η παροχή φαγητού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης από τα καταστήματα εστίασης της περιοχής. Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ότι στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, η κίνηση δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, κάτι που καταγράφεται στα αρνητικά της διοργάνωσης. Ο δεύτερος παράγοντας που δυσκόλεψε τις μετακινήσεις, ήταν η υποχρέωση για λόγους ασφαλείας να ακολουθείται μια μεγάλη διαδρομή, προκειμένου να μεταβεί κάποιος από το Δρέπανο προς την πόλη, που πέρναγε από το Μακρυγιάλλι, τον Πύργο Λυγιάς και τη Ν. Σελεύκεια. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, η γενική κατανάλωση αυξήθηκε, το χονδρικό εμπόριο φαγητού και ποτών κινήθηκε καλά, οι επιχειρήσεις υγρών καυσίμων είδαν κέρδη, ενώ και τις καντίνες στην παραλία τις διαχειρίστηκαν ντόπιοι επαγγελματίες, δίνοντας μάλιστα δουλειά και σε αρκετούς νέους. Το κακό ήταν ότι δεν αναλήφθηκαν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες, για την περαιτέρω διάχυση της κίνησης αυτής σε περισσότερους παραγωγικούς κλάδους της περιοχής. 

Εκεί όμως που παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη υστέρηση ήταν στον τομέα της επικοινωνίας και προβολής. Καλή η πρωτοβουλία του Δήμου και του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων να λειτουργήσουν με εθελοντές σημείο υποδοχής, στο οποίο μοιράζονταν ενημερωτικό υλικό. Έλλειψε όμως, μια ειδική εκδήλωση υποδοχής στην Ηγουμενίτσα, μέσω της οποίας και οι επισκέπτες θα μάθαιναν περισσότερα πράγματα για τον τόπο και τους κατοίκους του, αλλά και οι ντόπιοι θα γνώριζαν καλύτερα την διοργάνωση και τον τρόπο διεξαγωγής της. 

Με μια μόνο ανακοίνωση του Λιμεναρχείου σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν ήταν δυνατό να ενημερωθεί επαρκώς ο κόσμος για την εκδήλωση. Πολλοί μάλιστα αιφνιδιάστηκαν διαπιστώνοντας ότι η πρόσβαση στην παραλία απαγορευόταν για πέντε ημέρες, ενώ επίσης λίγοι κατάλαβαν ότι δεν επιτρεπόταν η στάθμευση στην λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης (μέτρο βέβαια που δεν τηρήθηκε, καθώς δεν ήταν δυνατός ο συνεχής έλεγχος). 

Η προβολή της εκδήλωσης στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης (ηλεκτρονικά, διαδικτυακά και έντυπα) ήταν ανύπαρκτη. Δεν μερίμνησε κανένας να ληφθεί οπτικοακουστικό υλικό, προκειμένου έστω και εκ των υστέρων να προβληθεί το γεγονός. Πλήρης απουσία. Αλήθεια, υπάρχει Γραφείο Τύπου του Δήμου ή αυτές είναι «άγνωστες λέξεις» για την Δημοτική Αρχή; 

Η Λέσχη Harley Davidson και τα μέλη της, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, σίγουρα θα πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι και οικονομικά κερδισμένοι. Παραχωρήθηκε χώρος χωρίς αντίτιμο, στον οποίο η πρόσβαση επιτράπηκε μόνο σε όσους πλήρωναν το καθόλου ευκαταφρόνητο εισιτήριο. Δόθηκε το δικαίωμα να παραχωρούν έναντι αμοιβής την άδεια λειτουργίας καντινών στο Δρέπανο. Πιστοποιήθηκαν επιχειρήσεις με πληρωμή. Επετράπη η διοργάνωση εκδηλώσεων σε μια ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή. Χορηγήθηκε άδεια για ελεύθερη κατασκήνωση κατ΄ εξαίρεση. Κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός (Δήμος, Περιφέρεια, Επιμελητήριο, ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΟΦΥΠΕΚΑ, δομές υγείας κ.α.) για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και ασφαλή διοργάνωση. Τα όποια έξοδα έγιναν από τη Λέσχη για την καθαριότητα, υγιεινή, ασφάλεια, αποκατάσταση χώρων κ.τ.λ., σίγουρα υπολείπονται κατά πολύ των εσόδων της.

Προς ανταπόδοση της φιλοξενίας, η Λέσχη πρέπει να προβεί σε μια γενναία χορηγία προς το Δήμο Ηγουμενίτσας ή και άλλους φορείς, η οποία θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της πρόσβασης στην παραλία Δρεπάνου ή για την προστασία της. Με τη χορηγία αυτή, μπορεί να ολοκληρωθεί ο ποδηλατόδρομος ή να εκπονηθεί η μελέτη προστασίας της περιοχής, η οποία έχει λησμονηθεί από όλους.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, πρέπει σήμερα να υποβάλλει το σχετικό αίτημα. Αν το κάνει θα έχει την υποστήριξη όλων μας.