Πήρε πίσω το σκληρό lockdown η Μέρκελ – «Συγγνώμη, έκανα λάθος»

Ανατρεπτική εξέλιξη προέκυψε από την έκτακτη διάσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας, στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες», δήλωσε η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και ανακάλεσε την τελευταία απόφαση ομοσπονδίας και κρατιδίων για «φάση ηρεμίας» από 1 έως 5 Απριλίου, δηλαδή από Μεγάλη Πέμπτη έως και Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών.

«Φέρω για αυτό πλήρη την ευθύνη – ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», δήλωσε η καγκελάριος και εξήγησε ότι η ιδέα είχε στόχο να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαφές των πολιτών.

Νωρίτερα η καγκελάριος Μέρκελ είχε συγκαλέσει τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της για ακύρωση των μέτρων που αφορούσαν την περίοδο 1-5 Απριλίου, ενώ αυτή την ώρα απαντά σε ερωτήσεις βουλευτών στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Η καγκελάριος άλλαξε τη στάση της, έπειτα από τις πολλές και έντονες αντιδράσεις που δέχθηκε από πολίτες, φορείς και μέρος της αντιπολίτευσης, για την παράταση του σκληρού lockdown μέχρι τις 18 Απριλίου που είχε συμφωνηθεί την Τρίτη, οπότε και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν επί πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα των Καθολικών σπίτι, με κλειστά τα καταστήματα, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ.

πηγη dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box