Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης

Ένας κορυφαίος δημοσιογράφος στο είδος του, ο Γιάννης Διακογιάννης, πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Ο Γιάννης Διακογιάννης είχε πολύ μεγάλες γνώσεις στον κλασικό αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο, ενώ άφησε ιστορία με τον τρόπο μετάδοσης.

Για πολλά χρόνια, από το 1966 ώς το 1983 ήταν ο παρουσιαστής της αθλητικής εκπομπής Αθλητική Κυριακή ενώ είχε παρουσιάσει και την πρώτη μετάδοση αγώνων στίβου από ελληνικό κανάλι το 1969.

Κάλυψε πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου (ξεκινώντας από αυτό του 1954 στην Ελβετία και τερματίζοντας με αυτό του 1998 στη Γαλλία), διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (όπως του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού) και άλλα. Το 2004 υπήρξε σχολιαστής στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όταν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το τρόπαιο.

Εκτός από δημοσιογράφος ήταν και συγγραφέας με τα έργα που ξεχώρισαν να είναι το τετράτομο «100 Χρόνια Ποδόσφαιρο» (Μίλητος, 2006), το «60 Χρόνια Μουντιάλ» (Λιβάνης, 1990), το «Οι Μεγάλες Μορφές του Αθλητισμού» (Κάκτος, 1979).