Πάτρα: Τα 20.000 ευρώ στα σκουπίδια οδήγησαν στην αποκάλυψη απάτης

Μέλος σπείρας που διαπράττει απάτες σε βάρος πολιτών συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Πάτρα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της ίδιας σπείρας.

Πρόκειται για 37χρονη αλλοδαπή, η οποία συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε από κάδο απορριμμάτων σακούλα με χρηματικό ποσό που είχε εναποθέσει μία γυναίκα.

Άγνωστος δράστης τηλεφώνησε στη γυναίκα που άφησε τα χρήματα, προσποιούμενος τον γιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, της ζήτησε 20.000 ευρώ σε μετρητά, προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα της ζήτησε να τοποθετήσει τα χρήματα μέσα σε σακούλα και να την αφήσει σε συγκεκριμένο κάδο απορριμμάτων, στην Πάτρα.

Η γυναίκα ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία, καθώς αντιλήφθηκε την απάτη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών να συλλάβουν την 37χρονη, τη στιγμή που έπαιρνε τη σακούλα από τον κάδο απορριμμάτων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο που έμενε προσωρινά η 37χρονη βρέθηκαν διάφορα κοσμήματα, και η Αστυνομία ερευνά για το αν αποτελούν προϊόν εξαπάτησης πολιτών.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η συλληφθείσα, μαζί με άγνωστους συνεργούς της, αποπειράθηκαν χθες το μεσημέρι να αποσπάσουν από ηλικιωμένη γυναίκα το ποσό των 25.000 ευρώ, ωστόσο αυτή κατάλαβε τις προθέσεις τους και δεν τους παρέδωσε τα χρήματα.

dikaiologitika.gr
Author:

Αρέσει σε %d bloggers: