Πάργα: 1.5 εκατ € για την αποκατάσταση του αρχοντικού Βασιλά

Η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα υπέγραψε την ένταξη του έργου «Δημιουργική Επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά» με δικαιούχο τον Δήμο Πάργας και συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.503.112,58 € στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020.

Στο πλαίσιο του έργου χρηματοδοτείται με ποσοστό 100% η αποκατάσταση του αρχοντικού Βασιλά – το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο – και η επαναλειτουργία του ως Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων,  το κτίριο θα είναι πλήρως λειτουργικό ως ένας σύγχρονος πολιτιστικός και συνεδριακός πολυχώρος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας αφενός μια σημαντική ώθηση στην πολιτιστική ζωή της πόλης και αφετέρου ενισχύοντας το τουριστικό της προϊόν.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box