Πάει για lockdown η Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες είναι τα ενεργά κρούσματα στην Θεσσαλονίκη και αυξάνονται διαρκώς με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή αλλά και το υπουργείο Υγείας να εισηγούνται επιπλέον μέτρα.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του είπε ότι “κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα την ζωή και την υγεία όλων” και συνέχισε “Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς. Κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε την διασπορά του κορωνοϊού και να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εκτίμησε ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown» σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ. Και σημείωσε ότι «Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία».

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις,
καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας
τις αναρτήσεις της ημέρας.
Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε
για την ενημέρωση σας!

Holler Box