Ο Πολάκης «σκιάζει» τα θετικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση – Σε δύσκολη θέση πλέον, αποφασίζει ο Τσίπρας

Σε νευρική κρίση η κυβέρνηση μετά τις αήθεις επιθέσεις Πολάκη – Βαρύ το κλίμα για το υπουργό πλέον, μετά και το άδειασμά από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε πριν λίγες εβδομάδες «όλοι σας και μόνος μου». Αυτό πλέον είναι μία πραγματικότητα με τα φίλια πυρά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πλέον καθημερινά, ιδίως σε μία περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να «μαζέψει» την δημοσκοπική διαφορά.

Πλέον, μετά την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Παύλος Πολάκης αποτελεί βαρίδι για την κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε συνάντηση προκειμένου να χαραχτεί ο δρόμος για την ανακοίνωση θετικών μέτρων μετά το Πάσχα, στο απόηχο των δηλώσεων Πολάκη. Η κυβέρνηση προφανώς θέλει να αλλάξει ατζέντα θεωρώντας ότι αυτή την στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκαλεί φθορά στην κυβέρνηση. Ο υπουργός φαίνεται να χάνει και τους τελευταίους υποστηρικτές του εντός της κυβέρνησης και πλέον δεν θεωρείται απίθανο ο πρωθυπουργός να πάρει την απόφαση και να τον «τελειώσει».

Κατά την χτεσινή ημέρα πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν δηλώσεις με αφορμή τις δηλώσεις του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, «σταυρώνοντάς» τον.

Για την ώρα όλο και περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης «αδειάζουν» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ζητώντας να ανακαλέσει.

Σε κάθε περίπτωση η καταγραφή έχει ως εξής:

– Τσακαλώτος: Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια.

Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί.

– Παναγιώτης Κουρουμπλής «Κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης. Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο»

– Νίκος Φίλης: «ο Παύλος Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Αδικεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει το έργο των οικογενειών και των ΑμεΑ για ίσες ευκαιρίες και πρέπει να επανορθώσει την αστοχία του».

– Ανδρέας Ξανθός: Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό ήταν προφανές. Κυρίως, ήταν μια αχρείαστη δήλωση, που έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να αντεπιτεθεί σε μία περίοδο που -κατά την άποψή μου- φαινόταν να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας. Της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα»

– Γιάννης Μπαλάφας: Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω»

– Στέλιος Κούλογλου: ο κ. Πολάκης έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα. Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και τώρα στην προεκλογική εκστρατεία».

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: