Ο ΟΛΗΓ για την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο ΟΛΗΓ για την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Σε ανακοίνωση του ο ΟΛΗΓ αναφέρει τα εξής για την επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή:
Θέματα σχετικά με τη Χερσαία Ζώνη του Λιμένα στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις προοπτικές του λιμένα Ηγουμενίτσας.
Την Πέμπτη 06/04/2017, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στην συνάντηση παρευρέθη επίσης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης.
Αρχικά ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε τον Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Νταής. Ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν τις δράσεις που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Λιμένα Ηγουμενίτσας, για τα μελλοντικά σχέδια, καθώς και τις ενέργειες του Οργανισμός Λιμένος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
Ο κ. Νταής παρέδωσε στον Υπουργό τα σχέδια της προς παραχώρηση εκτάσεως, προκειμένου να παραχωρηθούν από τον φορέα στον Δήμο.
Ακολούθησε ενημέρωση, από τον κ. Νταή:
Σχετικά με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών της Β’ Φάσης και τη λειτουργία αυτών. Τονίστηκε παράλληλα, ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για απρόσκοπτη συνέχιση της υλοποίησης των έργων της Γ1 φάσης.
Ενημερώθηκε επίσης, για το θέμα της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Ένα χρονίζον ζήτημα που ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προσωπικά του κ. Κουρουμπλή, πήρε πλέον το δρόμο προς επίλυση. Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.ΗΓ. πήρε τη σχετική απόφαση.
Τα έργα που πραγματοποιούνται στο τμήμα της Χερσαίας Ζώνης που θα περιέλθει στην δικαιοδοσία του Δήμου είναι τα εξής:
Αντικατάσταση στα κιγκλιδώματα του θαλασσίου Βορείου μετώπου (προϋπολογισμού 59.000,00 €).
Αποκατάσταση του πεζοδρομίου στο λιμανάκι με ιδιαίτερα καλαίσθητο και περιβαλλοντικά συμβατό τρόπο.
Έγινε η δημοπράτηση έργου για την αντικατάσταση του φωτισμού στον ίδιο χώρο (προϋπολογισμού 60.000,00 €), μετά από σχετική μελέτη του Δήμου, για το οποίο αναμένεται άμεσα η υπογραφή σύμβασης από τον ανάδοχο.
Έγινε η δημοπράτηση έργου για την αναμόρφωση/ πεζοδρόμηση του χώρου γύρω από το λιμανάκι (προϋπολογισμού 59.000,00 €), μετά από σχετική μελέτη του Δήμου, για το οποίο επίσης αναμένεται άμεσα η υπογραφή σύμβασης από τον ανάδοχο.
Έχει υποβληθεί αίτημα και σχετική μελέτη από το Δήμο για την συνέχιση του ποδηλατοδρόμου μέχρι το Δρέπανο (προϋπολογισμού 60.000,00 €).
Με την επιστροφή της Χερσαίας Ζώνης στον ΟΛΗΓ, δίνεται πλέον η δυνατότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύμφωνα με το master plan του Λιμένα και το σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο, η μαρίνα Ηγουμενίτσας χωρητικότητας 350 θέσεων σκαφών.

Σχετικά με το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου (Εμπορευματικού Κέντρου) Θεσπρωτίας, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πορεία του έργου Adri-up, καθώς και τα επόμενα βήματα.
Όσον αφορά την αναβάθμιση τον υπηρεσιών ασφαλούς διακίνησης επιβατών και οχημάτων, ολοκληρώνεται η εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος GAIA.
Για τα καταφύγια σκαφών σε Σύβοτα – Πλαταριά – Σαγιάδα, έχουν υποβληθεί τα προβλεπόμενα σχέδια και μελέτες στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να προχωρήσει η μετατροπή τους σε τουριστικά. Το καταφύγιο Συβότων είναι στο στάδιο της υπογραφής.
Τέλος, ο κ. Νταής ενημέρωσε για τις δράσεις στον τομέα της κρουαζιέρας, τις προοπτικές που προσδίδουν τα έργα που προστέθηκαν στο δυναμικό του λιμένα και οι κινήσεις του Οργανισμού, με την συμμετοχή του σε διεθνείς εκθέσεις, για την ανάπτυξη του τουριστικού λιμένα.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο.
Συζητήθηκε το θέμα της Χερσαίας Ζώνης και συμφωνήθηκε η απόδοση στο Δήμο των χώρων που δεν χρειάζονται για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του Λιμένα.
Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box