Ο δήμος Πάργας για την συνεδρίαση περί παρεμβάσεων στον Αχέροντα

Ο δήμος Πάργας για την συνεδρίαση περί παρεμβάσεων στον Αχέροντα

Πραγματοποιήθηκε  χθες  στην Παραμυθιά, στην  αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Σουλίου, η 2η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης  του Προγράμματος  «Ολοκληρωμένων  παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα». Στη συνεδρίαση το Δήμο Πάργας εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ιωσήφ Σίσκας.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Πάργας μετέχει μέσω προγραμματικής σύμβασης με την  Περιφέρεια Ηπείρου,  το  Δήμο Σουλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,   τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Αχέροντα -Καλαμά, την Αναπτυξιακή Ηπείρου και την ΕΤΑΝΑΜ, στην υλοποίηση του   Προγράμματος για την εξειδίκευση της στρατηγικής και την κατάρτιση αναλυτικού σχεδίου δράσης, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της  περιοχής του ποταμού Αχέροντα, στηριγμένη σε ειδικές μορφές τουρισμού υψηλής ποιότητας και την ανάδειξη του μοναδικού ιστορικού και πολιτιστικού της περιβάλλοντος.

Όργανα της προγραμματικής σύμβασης  είναι η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης που παρέχει τις γενικές κατευθύνσεις  και η Ομάδα Σχεδιασμού που με την υποστήριξη της ΜΟΔ Α.Ε. εξειδικεύει αυτές  τις κατευθύνσεις.

Αντικείμενα της  συνεδρίασης ήταν η λήψη απόφασης επί των προτάσεων που κατατέθηκαν κατά τη διαβούλευση που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και   η οριστικοποίηση του  Στρατηγικού Σχεδίου καθώς και η δρομολόγηση της διαδικασίας για τη σύνταξη του αναλυτικού Σχεδίου Δράσης, στο οποίο θα συμπεριληφθούν συγκεκριμένα έργα και δράσεις.

Στη συνεδρίαση έγινε δεκτό το αίτημα του Δήμου Πάργας να συμπεριληφθεί   η Τοπική Κοινότητα Κορυφούλας στην περιοχή παρέμβασης και αποφασίστηκε οι συμμετέχοντες στην προγραμματική σύμβαση Φορείς  να  καταθέσουν μέχρι επτά προτάσεις στα πλαίσια του  στόχων του Στρατηγικού Σχεδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box