Ο Δήμος Αρταίων τίμησε την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Την Παγκόσμια Ημέρα τρίτης ηλικίας τίμησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Αρταίων με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ΚΑΠΗ της Άνω Πόλης, στην περιοχή των Ταξιαρχών. Τα μέλη του ΚΑΠΗ είχαν φτιάξει γλυκά του κουταλιού και εδέσματα, βασισμένα σε παραδοσιακές Αρτινές συνταγές, τα οποία προσέφεραν στα μέλη, ενώ το ΚΑΠΗ επισκέφθηκαν

και παιδιά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους. Παράλληλα έγινε και Αγιασμός, ενώ τα παιδιά και τα μέλη του ΚΑΠΗ απήγγειλαν ποιήματα.
«Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Τους ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα για όλους εμάς και με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για όλους εμάς τους νεότερους. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε την τρίτη ηλικία και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα και να στηρίζουμε κάθε δράση και πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το ΚΑΠΗ. Είμαι πολύ χαρούμενος που δημιουργήσαμε στον χώρο αυτό, εδώ στους Ταξιάρχες ένα νέο παράρτημα του ΚΑΠΗ, το οποίο έχει ήδη βρει την ανταπόκριση που επιθυμούσαμε. Αυτό που ζητάμε από τους ανθρώπους αυτούς είναι με την εμπειρία και τις γνώσεις τους να μας βοηθήσουν στο να κάνουμε μια καλύτερη Άρτα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Και συνέχισε: «Θα ήθελα να συγχαρώ το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων, το Δ.Σ. και τους εργαζόμενους για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν. Τα μέλη και των δύο ΚΑΠΗ της πόλης απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως οι λουτροθεραπείες στα ιαματικά λουτρά του Χανόπουλου, τα θαλάσσια μπάνια στην Κορωνησία, οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για σημαντικά θέματα σε συνεργασία και φορείς της πόλης, η συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα κ.α. Παράλληλα, τρεις φορές το μήνα επισκέπτεται και τα δύο ΚΑΠΗ γιατρός για τις απαραίτητες συνταγογραφήσεις και εξετάσεις. Παράλληλα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω στον στόχο μας για την κατασκευή μόνιμης στέγης για το ΚΑΠΗ στην Αγία Θεοδώρα (ΠΙΚΠΑ), μαζί με την παράλληλη στέγαση παιδικού σταθμού. Επιμένω και ξαναλέω, ότι η τρίτη ηλικία δεν είναι απόσυρση από τη ζωή, αλλά αποτελεί μια περίοδο μεταλαμπάδευσης γνώσης και εμπειριών στους νεότερους. Γνώσεις και εμπειρίες που έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα στην σημερινή δύσκολη εποχή».
Το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων αριθμεί 650 ενεργά μέλη, ενώ να σημειωθεί ότι οι δράσεις συνεχίζονται τη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου με εκδρομή σε Μονή Γηρομερίου, Σαγιάδα και Σύβοτα, ενώ από τις 7 του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα προγράμματα λουτροθεραπειών στα Ιαματικά λουτρά του Χανόπουλου. Επιπλέον, αυτό το μήνα ξεκινούν όλες οι δραστηριότητες του ΚΑΠΗ και συγκεκριμένα οι ομάδες Χειροτεχνίας, Ζαχαροπλαστικής, Κηπουρικής και Εθελοντισμού.
Στην σημερινή εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΚΜΠΑΠ Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χαρακλιάς και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για Κοινωνικά θέματα Άννα Κουτρούμπα.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box