Ο «Γολγοθάς» ενός ανέργου: Γιατί του αφαίρεσαν €3.500 από τον λογαριασμό του

Τον δικό του «Γολγοθά» ανεβαίνει ένας άνεργος από τον Πύργο Ηλείας. Ο κ. Κωνσταντίνος Δ. – τα στοιχεία του οποίου διαθέτει το enikonomia.gr – είδε ένα μέρος των λιγοστών οικονομιών του τις οποίες είχε καταθέσει στον λογαριασμό του στην τράπεζα προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει για την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών της οικογένειάς του, αλλά και για την τακτοποίηση υποχρεώσεών του, να αφαιρούνται.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος στο enikonomia.gr, εργαζόταν στον τομέα της εστίασης και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η επιχείρηση έκλεισε στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς δουλειά για 13 μήνες και χωρίς άλλα έσοδα. Η σύζυγός του επίσης είναι άνεργη περίπου δύο χρόνια και έχουν ένα ανήλικο παιδί 14 μηνών. Ο κ. Κώστας κατέθεσε στην τράπεζα ένα ποσό της τάξεως των 5.500 ευρώ από αποταμιεύσεις της εργασίας του για να μπορεί να συντηρήσει την οικογένειά του και να αποπληρώνει υποχρεώσεις του. Όμως, στις 31 Δεκεμβρίου 2020, έλαβε ένα ενημερωτικό μήνυμα στο κινητό του ότι του αφαιρέθηκαν 3.500 ευρώ από τον λογαριασμό του.

«Έμεινα άφωνος. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Πήγα στο υποκατάστημα της τράπεζας της περιοχής μου και ζήτησα να μάθω την αιτία για τη συγκεκριμένη κίνηση. Μου είπαν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αποτέλεσμα ενός δανείου του πατέρα μου, ο οποίος είναι συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό. Και όλα αυτά την ώρα που ακούω συνεχώς από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι λόγω του κορονοϊού έχουν «παγώσει» κατασχέσεις και πλειστηριασμοί» τονίζει ο κ. Κωνσταντίνος και προσθέτει:

«Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Ζούμε με δανεικά από συγγενείς και φίλους και δεν έχουμε χρήματα ούτε για τα βασικά. Οι υποχρεώσεις «τρέχουν» και τα χρέη συσσωρεύονται. Λόγω του lockdown και των μέτρων δεν υπάρχει δουλειά για να μπορέσω να εργαστώ. Έχω χτυπήσει πόσες «πόρτες» και δεν υπάρχει κάποια θέση εργασίας για εμένα αυτή τη στιγμή». Ο ίδιος απευθύνει έκκληση ώστε να βρεθεί μια λύση στο ζήτημά του. Όπως τονίζει, έκανε αίτημα – ένσταση και προς την τράπεζα, όμως, απορρίφθηκε.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box