Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ο Γιάννης Γόγολος για την ανάπλαση στην Νέα Σελεύκεια

Ανακοίνωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  Γιάννη  Κ.  Γόγολου

    Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 26.11.2020 (χθες) ώρα 14.30’, κληθήκαμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να συζητήσουμε  “την υλοποίηση του έργου ανάπλαση κεντρικού τμήματος  οικισμού Νέας Σελεύκειας” στα πλαίσια του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιεία & Θάλασσα 2014-20.

  Αρχικά επισημαίνω για μια ακόμη φορά ότι, είναι η Νέα Σελεύκεια, ως το μεγαλύτερο Τοπικό Διαμέρισμα, δεν έχει αντιμετωπιστεί με την ανάλογη ευαισθησία διαχρονικά, ούτε είχε την αντίστοιχη  κατανομή των πόρων του Δήμου. Η παρούσα Δημοτική Αρχή, όντας έξη και πλέον συνεχόμενα  χρόνια στην εξουσία,  έχει αναλογικά τη μεγαλύτερη ευθύνη.

 Την πρόταση για το έργο, εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και στήριξε ένθερμα η Δημοτική Σύμβουλος  της πλειοψηφίας  από τη  Νέα Σελεύκεια, επικαλούμενη μεταξύ των άλλων, τις προσπάθειες και την προετοιμασία που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή, ώστε ο φάκελος του έργου να είναι έτοιμος σήμερα, μία ημέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία της υποβολής του στην υπερκείμενη αρμόδια αρχή.  

Από την πλευρά της Δημοτικής μας Παράταξης  διατυπώθηκαν  τα παρακάτω ερωτήματα:

  1.  Γιατί την τελευταία ημέρα ; Πώς θα μπορέσουμε να αντιδράσουμε αν κάτι δεν πάει καλά ; Ποιός θα έχει την ευθύνη  μιας ενδεχόμενης απένταξης του έργου  λόγω ελλείψεων στην πρόταση;
  2.  Η πρόταση που υποβάλουμε ως Δήμος συνάδει με την περιγραφή των δράσεων του προγράμματος  “ Αλιεία & Θάλασσα”;
  3. Με την προτεινόμενη δράση που αλλάζει την αισθητική και λειτουργία της κλίμακας (σκάλας) της εκκλησίας, είναι σύμφωνο το εκκλησιαστικό συμβούλιο του χωριού ή δεν ρωτήθηκε ;  Σημ. Η απάντηση, ότι η Εκκλησία είναι φιλοξενούμενη στο χώρο του Δήμου που  ανέφερε ο κ. Λώλος, τη θεωρώ  (εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη) επιεικώς προσβλητική για τους πρόσφυγες  και τους απογόνους αυτών που κατοικούν σε αυτόν τον τόπο να θεωρούνται  από κάποιους «φιλοξενούμενοι».  Πόσο μάλλον αν λάβουμε υπόψη ότι όταν ήλθαν ως πρόσφυγες, έφεραν μαζί τους μόνο τις εικόνες των εκεί εκκλησιών και τα παιδιά τους.
  4. Η προβλεπόμενη στο έργο δημιουργία θέσεων Parking πάνω στο πεζοδρόμιο μήπως εγκυμονεί κινδύνους στην ασφάλεια  των διερχόμενων κατοίκων και των οδηγών ;
  5. Στον υπό υποβολή φάκελο του έργου, υπάρχει η προβλεπόμενη απαλλαγή των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων για τη μετακίνηση της υπάρχουσας νησίδας του δρόμου, η οποία αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφεριεακής Ενότητας Θεσπρωτίας, έγγραφο το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο της πληρότητας του φακέλου ; 
  6. Αναρωτήθηκε άραγε ό κ. Λώλος, γιατί το συγκεκριμένο έργο  προκάλεσε  διαμάχη μεταξύ κατοίκων της Νέας Σελεύκειας;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν, οι απαντήσεις του κ. Λώλου είχαν τις διαρκώς επαναλαμβανόμενες φράσεις για τις απόψεις μας, χαρακτηρίζοντάς αυτές,  “στείρα αντιπολίτευση και λαϊκισμό … ”. 

 Για τους παραπάνω λόγους, η πρόταση δεν ψηφίστηκε από την παράταξή μας θεωρώντας αυτήν ελλιπή, πρόχειρη και ατεκμηρίωτη, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.