Ο Αστρι που έγινε Αποστόλης και μπήκε στη φωτιά για να σώσει την «πατρίδα» του

Έσωσε το σπίτι του στο Πευκί Ευβοίας με ένα κλαδί. Πήδηξε τον φράχτη και άρχισε – παρά τις φλόγες που τον περικύκλωναν – να σβήνει τη φωτιά, χτυπώντας τη με ένα κλαδί. Η εικόνα του κ. Αποστόλη από το Πευκί να τα βάζει με ένα κλαδί απέναντι στην φωτιά για να σώσει το σπίτι του, συγκίνησε όλο το πανελλήνιο.

Ο ίδιος μίλησε στο OPEN TV για την απόφαση να αναμετρηθεί με τις φλόγες, κρατώντας μόνο ένα κλαδί. Πρόκειται για κάτοικο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ήρθε στο 1991 στην Ελλάδα. Μάλιστα, το κανονικό του όνομα είναι Άστρι και κάποιος ηλικιωμένος τον… βάφτισε Αποστόλη, όταν είχε έρθει για πρώτη φορά στη χώρα μας. Μια χώρα που, όπως είπε στο Ανοιχτό Κανάλι, τη νιώθει πατρίδα του και ήταν γι’ αυτόν υποχρέωση να τα βάλει με τη φωτιά.

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα το 1991, τότε που άνοιξαν τα σύνορα εκεί στα Γρεβενά βρήκα έναν μπάρμπα. Μου λέει “πως σε λένε εσένα;” και του απαντάω “Άστρι”. Τότε εκείνος μου λέει “Αστέρι ή κάτι άλλο… Μου αρέσει το Αποστόλης”. Και έτσι μου έμεινε το Αποστόλης», ανέφερε αρχικά. Όσο για την ηρωική του ενέργεια πρόσθεσε: «Ένιωθα πως καιγόταν το σπίτι μας, η περιουσία μας, ένιωθα σαν την πατρίδα μου αφού είμαι 29 χρόνια εδώ και έβαλα τα δυνατά μου να σβήσω τη φωτιά. Νιώθω πως έχω υποχρέωση σε αυτό τον τόπο».

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box