Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ 

Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου.  Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη.  

Στην τελετή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ. Καλλίνικος, οι βουλευτές κ.κ. Γ. Στύλιος- Ι. Τσίμαρης,   ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Σεραφείμ Λιάπης. η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Άννα Μπατιστάτου  δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και των άλλων τοπικών αρχών. 

 Χαιρετισμούς και ευχές στον Περιφερειάρχη και στους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους έστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας και η Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Μετά την τελετή της  Ορκωμοσίας που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ακολούθησε και η ορκωμοσία συμβούλων με πολιτικό όρκο. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Υφυπουργός Εσωτερικών, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, οι επικεφαλής των παρατάξεων και ακολούθησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος καλωσόρισε τους νέους περιφερειακούς συμβούλους να είναι παραγωγική η παρουσία τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη:

Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε: 

Θέλω να  σας ευχαριστήσω  για την τιμητική σας  παρουσία στη σημερινή ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Καλωσορίζω τους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους και  εύχομαι  η θητεία τους να είναι παραγωγική προς όφελος των πολιτών και της Ηπείρου. 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους περιφερειακούς συμβούλους του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

 Η  αυτοδιοικητική περίοδος  που ολοκληρώνεται σήμερα ήταν μια δύσκολη περίοδος.   Στη διαδρομή της υπήρξαν απρόοπτες και μη προβλέψιμες εξελίξεις σε παγκόσμια επίπεδο, οι οποίες επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη λειτουργία της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρά ταύτα και παρά τις όποιες διαφωνίες η Περιφέρεια Ηπείρου στο σύνολό της- με τη συνδρομή των εργαζομένων της- στάθηκε «όρθια» και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες και στις προκλήσεις που αντιμετώπισε.  

Αρκετές από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες παραμένουν, όμως πιστεύουμε ότι η νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκινά με καλύτερους οιωνούς.  

Αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι με τη συνεργασία όλων, με επιμονή, υπομονή και σκληρή καθημερινή δουλειά,  θα προχωρήσουμε  μπροστά σε όλους τους τομείς που ανήκουν στις θεσμικές αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Παράλληλα θα πιέζουμε συνεχώς και θα αναζητούμε λύσεις και για  γενικότερα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο.  

Για μας  προτεραιότητα είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών.  Μέριμνά μας  είναι η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που μπορεί να προκύπτει.  

Σταθερή επιδίωξή μας η  υλοποίηση του σχεδιασμού μας για υποδομές που χρειάζονται για να πάει η Ήπειρος μπροστά.  Για δράσεις που θα ανακουφίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας, που θα συνδράμουν τις επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι στόχοι αυτοί, έστω και με διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι κοινοί και τους οποίους καλούμαστε όλοι να τους υπηρετήσουμε από τη θέση που μας έταξε ο Ηπειρωτικός λαός. 

Σας ευχαριστώ, χρόνια πολλά, καλή χρονιά και καλή αυτοδιοικητική περίοδο. 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΊΡΟΥ

 1. Ψαθάς Βασίλειος
 2. Σίμου- Τάσιου Αναστασία
 3. Σπύρου Νικόλαος
 4. Κατέρης Ιωάννης
 5. Πιτούλης Θωμάς, 
 6. Παπαγρηγορίου Νικόλαος 
 7. Γκαμπρέλας Δημήτριος
 8. Μπραϊμη- Μπότση Σταυρούλα
 9. Νάκου- Δασούλα Αγνή
 10. Σιαράβας Κωνσταντίνος
 11. Γοργόλης Βασίλειος 
 12. Τσιάρα Σταυρούλα
 13. Περιστέρη Ελένη
 14. Κίτσιος Κωνσταντίνος
 15. Γαϊτανίδης Πρόδρομος
 16. Γκαρτζονίκας Ηλίας
 17. Λαζάνης Χαρίλαος
 18. Μητροκώστα Παναγιώτα 
 19. Αρλέτου Αικατερίνη
 20. Γκογκάκη Μαργαρίτα
 21. Παπαρούσης Χριστόδουλος
 22. Γιουγλής Θεόφιλος 
 23. Ιωάννου Στράτος
 24. Δράκος Αναστάσιος
 25. Τσοβίλης Ευάγγελος
 26. Σπυρέλης Μιχαήλ 
 27. Γούσης Χρήστος

ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

 1. Στέφος Ιωάννης
 2. Αγγέλη Παναγιώτα
 3. Κορωναίος Θεόδωρος
 4. Τσίρκας Μάριος
 5. Δημητριάδης Σάββας

ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ

 1. Ζούμπας Στέφανος 
 2. Καράλη Μαρία- Τατιάνα
 3. Παπαχρηστάκης Άλκης
 4. Λιούρης Θεοχάρης

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 

 1. Τάτση Μαγδαληνή 
 2. Υφαντής Σπυρίδων 
 3. Βασιλάκης Δημήτριος 

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 1. Πρέντζας Γεώργιος
 2. Κωτσαντής Κωνσταντίνος
 3. Αλιφτήρας Γεώργιος
 4. Ζέκα – Πάσχου Κωνσταντίνα 

ΦΩΣ

 1. Γεωργόπουλος Λάμπρος
 2. Γεωργόπουλος Μάξιμος