Οριστικό: Η Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου

Εκλογή νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Η κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση εκλέχτηκε νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου. Στη θέση του Αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τρομπούκης (από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών»).

Στην έναρξη της συνεδρίασης έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις του πρώην προέδρου (κ. Στ. Παργανά) και του πρώην αντιπροέδρου (κ. Δημ. Σακαρέλη) του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα πρόεδρο κ. Στ. Παργανά για τη συνεργασία και δήλωσε: «Εγώ ευχαριστώ τον κ. Παργανά για ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσει να είναι μαζί μας ως περιφερειακός σύμβουλος. Και προτείνω ως πρόεδρο – μετά από ομόφωνη απόφαση της παράταξής μας – την κ. Σταυρούλα Μπραϊμη. Μετά την οριστική παραίτηση του κ. Παργανά όφειλα ως επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης να κάνω συνεδρίαση της παράταξης και να συζητήσουμε ακόμη μια φορά, καθόσον ο νομοθέτης καθιστά εμάς υπευθύνους να προτείνουμε την αποδοχή και εκλογή νέου προέδρου. Κατόπιν αυτού δεχθήκαμε την παραίτησή του (κ. Παργανά) και μετά από δική μου πρόταση ομόφωνα αποφασίσαμε ποιον θα προτείνουμε ως νέο πρόεδρο από την παράταξή μας».

Όπως εξηγήθηκε διεξοδικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη διαδικασία της ψηφοφορίας, τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες νομοθετικές διατάξεις που ισχύουν.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box