Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ομόφωνα αθώος ο Κρέτσος για τις τηλεοπτικές άδειες – Δήλωση Μάριου Κάτση

Ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Κρέτσος ανακηρύχθηκε ομόφωνα αθώος από το δικαστήριο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο συνήγορος του Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τόσο τους κατηγορούμενους, όσο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συγκρούστηκε με μεγάλα κατεστημένα συμφέροντα προς όφελος της κοινωνίας. Είναι από την άποψη αυτή μια νίκη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι την αθώωση Κρέτσου και των πέντε μελών της Επιτροπή είχε προτείνει στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας.

Ο Λευτέρης Κρέτσος και τα πέντε μέλη της Επιτροπής, κατηγορούνταν ότι προχώρησαν σε ενέργειες ή παραλείψεις «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη», για να λάβει τηλεοπτική άδεια.

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία είχαν καταθέσει το 2016 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου τρεις βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος κατέθεσε και ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Αν και το 2016 η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο, αιφνιδίως ανασύρθηκε το 2019.

Για την αθώωση του Λευτέρη Κρέτσου έκανε δήλωση ο βουλευτής Θεσπρωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

Η δήλωση Κάτση:

Η δίωξη του Λευτέρη Κρέτσου και των μελών της επιτροπής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές.άδειες ήταν πολιτική εκδίκηση της Δεξιάς του Μητσοτάκη & μήνυμα του συστήματος να μην ξανατολμήσει κανείς να πράξει το καθήκον του.

Είναι προάγγελος δε αθώωσης και του Νίκου Παππά που στοχοποίησε άθλια ο πανικόβλητος αρχικοριός Κ. Μητσοτάκης κ όλη η ΝΔ σήμερα στη Βουλή ενώ γνώριζαν την αθωωτική απόφαση.

Είναι νίκη της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και του φωτός εναντίον στον Μητσοτακικό καθεστωτισμό.

Σύντομα κ οριστική απαλλαγή με την ψήφο του λαού!