Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ομιλίες από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στα ΚΗΦΗ του Δήμου

Ομιλίες από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στα ΚΗΦΗ του Δήμου

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τα ΚΗΦΗ του Δήμου, πραγματοποίησε δύο ενημερωτικές ομιλίες με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της αρτηριακής πίεσης και του σακχαρώδους διαβήτη και οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στους ηλικιωμένους».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, οι ωφελούμενοι των ΚΗΦΗ Πέρδικας και ΚΗΦΗ Πλαταριάς αντίστοιχα, ενημερώθηκαν για τους τρόπους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης της υψηλής αρτηριακής πίεσης καθώς και για τους τρόπους διατήρησης του σακχάρου του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Επιπλέον, έγινε συζήτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στα άτομα της τρίτης ηλικίας και συμπληρώθηκε σχετικό ανώνυμο ερωτηματολόγιο.

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από την κα Δάφνη Σπυριδώνου, φοιτήτρια Ιατρικής, στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης στο Κέντρο Πρόληψης της Υγείας του Δήμου.

Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με τις δράσεις του να βρίσκεται δίπλα στους δημότες κάθε ηλικίας, με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.