Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Παρμενίων» – Επιχείρηση ανακατάληψης νησιού

Με ένα σενάριο ανακατάληψης νησιού από ελληνικές δυνάμεις ολοκληρώθηκε στη Σαμοθράκη η εθνική διακλαδική στρατιωτική άσκηση Παρμενίων. Σύμφωνα με το σενάριο, η αποβατική ενέργεια έγινε με αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ισχύ πυρός, μετά τον Έβρο και στην Σαμοθράκη. Ελικόπτερα Απάτσι, φρεγάτες, πυραυλάκατοι, πυροβολικό, βάλλουν κατά πάντων.

Αεροσκάφη Mirage 2000-5 & F-16, δείχνουν σε χαμηλό ύψος τι σημαίνει για τους ιπτάμενους η καθημερινές αερομαχίες που γίνονται στον ουρανό του Αιγαίου.

Βατραχάνθρωποι πέφτουν από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο νερό, κάνουν υποβρύχια πορεία και βγαίνουν στην ακτή ώστε να εξουδετερώσουν εχθρικές δυνάμεις.

Η αποβατική ενέργεια γίνεται με αντίξοες καιρικές συνθήκες, τα αρματαγωγά προσεγγίζουν την ακτή για να φτάσουν δυνάμεις για την ανακατάληψη του νησιού.

Την άσκηση παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, από φρεγάτα. Στο παρατηρητήριο του νησιού, ήταν ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η τελική φάση της αποβατικής ενέργειας λίγο έτυχε να ακυρωθεί καθώς από τις 3 τα ξημερώματα είχε προσαράξει η φρεγάτα Ελλη σε αβαθή. Μετά από προσπάθειες του πληρώματος το πλοίο κατάφερε να αποκολληθεί και η άσκηση συνεχίστηκε κανονικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Σιδέρης

www.ert.gr

Πηγή: ert.gr
Author:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: