Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Οι Βλάχοι της Βουλγαρίας στην Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΛΑΧΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ υποδέχτηκε,  ύστερα από αίτημά τους, ένα καινούργιο μέλος στους κόλπους της, την ΈΝΩΣΗ ΒΛΑΧΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΒΥΖΑΝΤΙΟ των Ιωαννίνων  ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας και ο κ. Νικόλα Νικόλωφ   Πρόεδρος της Ένωσης Βλάχων Βουλγαρίας  υπέγραψαν το πρωτόκολλο προσχώρησης της Ένωσης στην δύναμη της Π.Β.Α. παρουσία πολλών μελών των  Δ.Σ. και της Π.Β.Α

Ο κ. Νικόλα Νικόλωφ,  υπέγραψε ότι η Ένωση Βλάχων Βουλγαρίας αποδέχεται πλήρως   τους σκοπούς και τους στόχους της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας και τάσσεται στο πλευρό των υπολοίπων μελών της στον κοινό  αγώνα των βλαχόφωνων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Μιχάλης Μαγειρίας, ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος, καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ και όλων των Συλλόγων – Μελών της Π. Β. Α. την Ένωση Βλάχων Βουλγαρίας και συνεχάρη τον κ. Νικόλωφ για την απόφασή τους να ταχθούν έμπρακτα υπέρ των σκοπών  και των στόχων των απανταχού βλαχοφώνων και ευχήθηκε άριστη και αγαστή συνεργασία με τους βλαχόφωνους αδελφούς  της Βουλγαρίας.

Καταλήγοντας, τόνισε  ότι η Ελλάδα, η ιστορία και ο πολιτισμός της παραμένουν πάντα το μητροπολιτικό σημείο αναφοράς των απανταχού βλαχοφώνων.