ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Συγκροτείται μητρώο για τους εργαζομένους που συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας, προτείνεται η συγκρότηση Συμπληρωματικού Μητρώου Ωφελουμένων.

Την συγκρότηση Συμπληρωματικού Μητρώου Ωφελουμένων που δικαιούνται επιταγή κατάρτισης στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων» περιλαμβάνει υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας Κώστα Μπάρκα.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των προγραμμάτων κατάρτισης της κοινωφελούς εργασίας και της πρόσκλησης του ΟΑΕΔ «ΣΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ 30.333 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης συστήνεται σχετικό μητρώο το οποίο για κάθε πρόγραμμα κατάρτισης θα επικαιροποιείται.

Το Μητρώο καταρτίζεται ανά επιβλέποντα φορέα (Δήμο, Περιφέρεια, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο 2 της αριθ. πρωτ. 9.1425/06.03.2019 (ΑΔΑ: 64ΚΥ465Θ1Ω-474) Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας και δύναται να επικαιροποιείται.

Το μητρώο περιλαμβάνει τους ωφελούμενους που δικαιούνται την επιταγή κατάρτισης, με τους κωδικούς αριθμούς των αιτήσεών τους.

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: