Ξυδάκης: «Ο Κώστας Σημίτης πρέπει να μιλήσει»

Ο κ. Ξυδάκης παίρνει θέση για την υπόθεση Παπαντωνίου και εκφράζει την πεποίθηση ότι το εν λόγω συμβάν μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6, ανέφερε ότι «Είναι από τα πολιτικά γεγονότα που εκλύουν πολιτική δυναμική πολύ σημαντική. Υπάρχει ένα βαθύ κοινωνικό αίτημα για κάθαρση που δεν συνδέεται μόνο με μνησικακία αλλά με την αγωνία για απόδοση δικαιοσύνης. Πιθανόν υπάρχουν και άλλοι σκελετοί στις ντουλάπες.

Αυτή είναι η δική μου πολιτική εκτίμηση. Αυτά που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν σαν αριθμοί τηλεφώνων αλλά αποδείχτηκε πως ήταν τραπεζικοί λογαριασμοί βγαίνουν τώρα στο φως. Ο Κ. Σημίτης πρέπει να μιλήσει. Κορυφαία πρόσωπα του περιβάλλοντός του βρέθηκαν υπόδικοι, κατάδικοι και διαρκώς ερευνούμενοι. Έγιναν σημαντικά πράγματα στην περίοδο της πρωθυπουργίας του, αλλά δυστυχώς επικράτησε το δόγμα ότι η ανάπτυξη συμβαδίζει με τη διαφθορά. Ο μετριοπαθής και σώφρων Κ. Σημίτης πρέπει να πει κάτι προς τον ελληνικό λαό, όχι προς τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Είναι ιστορικό πρόσωπο, πρέπει να αποτινάξει τη σκιά της διαφθοράς που στιγμάτισε τη διακυβέρνησή του. Η στάση του ΚΙΝΑΛ είναι αστεία, κάνουν σαν να μην ξέρουν τον Παπαντωνίου. Μια έντιμη στάση είναι να αποδεχθείς ότι κάτι συνέβη και να ζητήσεις την απόδοση Δικαισούνης. Ο ελληνικός λαός θέλει να ακούσει μια συγνώμη, η συγνώμη δείχνει γενναιότητα. Αυτό που παρακολουθούμε μπορεί να έχει καταλυτική επίδραση στην εκλογική συμπεριφορά. Αν εμπεδωθεί ένα κλίμα εξόδου από την κρίση, ότι κάτι ξεκινάει στην απασχόληση, ότι κάπως κινείται η οικονομία, ότι αποδίδεται Δικαιοσύνη, μπορεί να ανατραπεί η δημοσκοπική εικόνα, ο κόσμος θέλει να ξεκουραστεί μετά από δέκα χρόνια στη μεγάλη ύφεση». 

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: