«Ξεφάντωμα» στο Ντουμπάι: Το πρώτο «εισαγόμενο» κρούσμα είναι γεγονός

To πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε συνολικά 207 rapid test που πραγματοποιήθηκαν με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, το Σάββατο και την Κυριακή σε επιβάτες που έφτασαν στην Αθήνα με πτήσεις από Ντουμπάι. 

Πρόκειται για μια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στις αρμόδιες αρχές, δεδομένου ότι η επιστροφή των εκδρομέων από τα Αραβικά Εμιράτα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, την ίδια στιγμή που έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν και στη χώρα μας τέσσερα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που ανιχνεύθηκε αρχικά στη Βρετανία και σχετίζεται με υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Η επιστροφή των Ελλήνων ταξιδιωτών στην Ελλάδα ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο. Με εντολή Χαρδαλιά οι έλεγχοι αυστηροποιήθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όλοι οι επιβάτες των πτήσεων από ΗΑΕ ήταν και είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από rapid test και να τεθούν σε κατ’ οίκον καραντίνα για τρεις μέρες. 

Οι έλεγχοι στο “Βενιζέλος”

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 83 rapid τεστ σε ισάριθμους επιβάτες, τα οποία βγήκαν αρνητικά με τους ελέγχους να συνεχίζονται και την Κυριακή. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 123 τεστ από τα οποία προέκυψε ένα θετικό κρούσμα. Πρόκειται για γυναίκα που ταξίδεψε στο Ντουμπάι για τις γιορτές, η οποία μεταφέρθηκε στο σπίτι της με όχημα της Πολιτικής Προστασίας με την οδηγία να παραμένει σε καραντίνα για τις υπόλοιπες 14 μέρες.

Τριήμερος προληπτικός περιορισμός

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, οι ταξιδιώτες από Ντουμπάι θα πρέπει να τίθενται σε τριήμερο προληπτικό περιορισμό, να έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού και συμπληρωμένη την φόρμα PLF ώστε να μπορούν να εντοπιστούν από τις Αρχές σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Μάλιστα για την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα και τις σχετικές αεροπορικές οδηγίες που έχει εκδώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εξακολουθεί να ισχύει πλην εξαιρέσεων η απαγόρευση εισόδου στην χώρα αεροπορικώς με Ευρωπαίων πολιτών, δηλαδή μόνιμων κατοίκων τρίτων χωρών. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται συνολικά οι μόνιμοι κάτοικοι εννέα χωρών, μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box