Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ξενάγηση δημοσιογράφων στην Πολιτιστική Διαδρομή στα θέατρα Ηπείρου

‘Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγηθήκαν στην

Πολιτιστική Διαδρομή στα Πέντε Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Ταξίδι εξοικείωσης Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων (από Αγγλία, Βουλγαρία, Αλβανία) στην πρώτη επώνυμη Πολιτιστική Διαδρομή των «Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», οργάνωσε ο  Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΉΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» στο πλαίσιο του Έργου i-Thea (Interreg Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020), «Ολοκληρωμένες Προσεγγίσεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 

Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι  συνοδευόμενοι από τα στελέχη της Ήπειρος Α.Ε., Γεωργία Κιτσάκη και Αριστοτέλη Σταγκίκα, περιηγήθηκαν στα 5 Αρχαία Θέατρα που αποτελούν τον πυρήνα της Πολιτιστικής Διαδρομής και παράλληλα επισκέφθηκαν μέλη του Τοπικού Δικτύου Επιχειρήσεων της Διαδρομής. Οι εκπρόσωποι της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους σχετικά με το ρόλο και το έργο του Φορέα, για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της Διαδρομής, ως ενός ολιστικού τουριστικού προϊόντος  με ξεχωριστή και αυτόνομη ταυτότητα. Σε κάθε Αρχαίο Θέατρο (Δωδώνης, Γιτάνων, Κασσώπης, Νικόπολης και Μικρό Θέατρο Αμβρακίας)  έγινε εκτενής ενημέρωση για την πορεία των έργων ανάδειξης που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Στο πρόγραμμα της φιλοξενίας περιλαμβανόταν και  επίσκεψη   στο Δημοτικό- Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων – Ασλάν Πασά τζαμί, περιήγηση στα στενά του παραδοσιακού οικισμού εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων, ξεναγήσεις  στην Ακρόπολη του Κάστρου (Ιτς Καλέ)  και  στον Ι.  Ν. Παναγίας της  Παρηγορήτισσας,  που αποτελεί  σπουδαίο  βυζαντινό μνημείο της Άρτας.  

Με επίκεντρο την Πολιτιστική Διαδρομή αναδεικνύεται επίσης  ο  ιδιαίτερος  φυσικός και γαστρονομικός πλούτος της Ηπείρου,  μέσα από συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα ολοκληρωμένο ολιστικό τουριστικό προϊόν Μια «γεύση» αυτού του «πλούτου» πήραν οι Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι επισκεπτόμενοι επιχειρήσεις- μέλη του τοπικού δικτύου (Ξενοδοχείο «Μυρτάλη»,Ταβέρνα «Μυρταριά», Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας), βλέποντας από κοντά τον σπάνιο υδροβιότοπο του Αμβρακικού, γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά βασισμένα σε τοπικά προϊόντα, στα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα, ενώ στη Δωδώνη η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, τους ετοίμασε ένα ξεχωριστό γεύμα με αρχαίες Ελληνικές και Βυζαντινές συνταγές.  Στα Ιωάννινα τα μέλη της αποστολής καλωσόρισαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Οδυσσέας Πότσης και Παναγιώτα Ναυρόζογλου, στη δε Άρτα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βασίλης Ψαθάς. 

Από τις εντυπώσεις των φιλοξενηθέντων δημοσιογράφων, όπως τις κατέγραψαν και τις μετέφεραν οι ίδιοι, τόσο στους εκπροσώπους της «Ήπειρος Α.Ε.» που τους συνόδευαν, όσο και στις επιτόπιες συναντήσεις τους στους αρχαιολογικούς χώρους,  επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της δυναμικής που προσδίνει στον τουρισμό της Ηπείρου, ο αρχαιολογικός   πλούτος της  Ηπείρου, μέσω και της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων». 

 Η Περιφέρεια Ηπείρου, εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην  υλοποίηση του press trip στα 5 Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.