Ξεκινάν οι παραστάσεις του θερινού σινεμά στην Ηγουμενίτσα

Ξεκινάν οι παραστάσεις του θερινού σινεμά στην Ηγουμενίτσα

Από σήμερα Τετάρτη 5/7/2017 και κάθε Τετάρτη ξεκινά ο Θερινός Κινηματογράφος του Θεάτρου Εστία. Η Πρεμιέρα του Θερινού Κινηματογράφου είναι αφιερωμένη στην μνήμη του φίλου μας Μίμη, ενεργό μέλος της ομάδας «estiaZwntes ».

Σας περιμένουμε σήμερα στην πρώτη μας προβολή στις 21:30 το βράδυ για μια δροσερή νύχτα γεμάτη κινηματογράφο!

Να Κάθεσαι και να Κοιτάς, του Γιώργου Σερβετά (2013)
Ελληνική,

Η μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Σερβετά καταπιάνεται με τη βία, την αδιαφορία και τη συμμετοχή. Πρόκειται για μια ιστορία που διαδραματίζεται σε μια μικρή κοινωνία -έναν καθρέφτη της μεγάλης εικόνας- σε ένα περιβάλλον όπου υποβόσκει η βία, κυριαρχούν οι προκαταλήψεις αλλά και η εκούσια αποδοχή της συνενοχής. Την πλοκή πυροδοτεί μια τριαντάχρονη γυναίκα που κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συνηθιζόταν μέχρι τώρα, το “Να Κάθεσαι και να Κοιτάς”

Σύνοψη:
Ένα τρένο καταφτάνει στο σιδηροδρομικό σταθμό μιας μικρής πόλης. Αποβιβάζεται μόνο η Αντιγόνη, μια νέα κοπέλα γύρω στα 30. Κανείς δεν την περιμένει, εκτός από έναν γέρο άντρα, που περνάει όλη τη μέρα του στον έρημο σταθμό. Η Αντιγόνη έχει φύγει από την Αθήνα κι έχει επιστρέψει στη γενέθλια πόλη της – και φαίνεται αποφασισμένη να μείνει εκεί. Συναντιέται με την Ελένη, μια φίλη από τα παλιά, πιάνει δουλειά ως καθηγήτρια Αγγλικών στο τοπικό φροντιστήριο, τα φτιάχνει με τον Νίκο, ένα αγόρι νεότερο, όμορφο και ευχάριστα αφελές. Η αναζήτηση της Αντιγόνης για μια απλή ζωή στους ήσυχους δρόμους της μικρής πόλης σταδιακά αποδεικνύεται πιο μπερδεμένη απ’ ό,τι έχει φανταστεί. Η σχέση της Ελένης με τον παντρεμένο Νώντα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα για όλους. Σύντομα η Αντιγόνη θα βρεθεί μπλεγμένη σε καταστάσεις που απαιτούν δράση, ενώ οι δυναμικές μεταξύ των χαρακτήρων γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες. Και η ένταση όλο μεγαλώνει…

Συμμετοχές / Διακρίσεις:
Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2014 – Νίκος Γεωργάκης

Τμήμα Panorama, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, 2014

Διεθνές Φεστιβάλ San Francisco, 2014

Διεθνές Φεστιβάλ Δουβλίνου Jameson, 2014

Διεθνές Φεστιβάλ Palm Springs, 2014

«Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2014»

«City to City: Athens», Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, 2013

Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 2013

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box