Ξανθός: Η κυβέρνηση παίρνει οριστικό διαζύγιο με το φαύλο παρελθόν του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Είναι αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που αποφάσισε την εξυγίανση ενός φορέα που ήταν η επιτομή της συναλλαγής και της διαπλοκής με πολιτικά, με επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας για τη νομοθετική παρέμβαση για το ΚΕΕΛΠΝΟ και την μετεξέλιξή του σε Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. 

«Η διοίκηση της Αριστεράς στο ΚΕΕΛΠΝΟ»

«Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είπε ότι εδώ θα υπάρξει παρέμβαση εξυγιαντική», είπε ο Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

«Δεν είναι τυχαίο ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ κατάφερε, με τη νέα του διοίκηση, να διαχειριστεί μείζονος σημασίας προγράμματα για πρόσφυγες και μετανάστες. Τα διαχειρίστηκε με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς να μπορεί να πει κανείς κουβέντα, για προβλήματα στη διαχείριση. Η έκθεση των ορκωτών λογιστών αποφαίνεται ότι όλα έγιναν καλώς, με απορροφητικότητα 98% και με επιβράβευση από τις υπηρεσίες της Κομισιόν» είπε ο υπουργός Υγείας και υπογράμμισε: «Αυτή είναι η διοίκηση που άσκησε η Αριστερά, σε αυτό το δύσκολο και φαύλο τοπίο. Σήμερα το θωρακίζουμε, και θεσμικά, με σεβασμό στα δικαιώματα του προσωπικού και δίνουμε προοπτική ομαλής μετάβασης στο νέο φορέα».

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένας φορέας που μολονότι διέθετε ένα αξιόλογο προσωπικό, ταυτόχρονα ήταν και ένας βαθύτατα διεφθαρμένος μηχανισμός», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. «Το ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιήθηκε ως πολιτικό εργαλείο και όπλο από κυβερνήσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει κάθε είδους σκοπούς, που κάθε άλλο είχαν σχέση με την αντιμετώπιση των λοιμώξεων και των νοσημάτων. Με τη νομοθετική παρέμβαση που φέρνει η κυβέρνηση, ερχόμαστε να κλείσουμε τον κύκλο της σαπίλας και της διαφθοράς των προηγούμενων χρόνων και να αποτρέψουμε τη μελλοντική δυνατότητα, σε κάποιους να ξανακάνουν τα ίδια», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και επισήμανε: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ ξόδευε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, 6 με 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο διαφημιστική δαπάνη, σε διάφορα sites υπαρκτά και ανύπαρκτα, διότι δεν ήταν στο δημόσιο λογιστικό. Περιγράφονται όλα στο πόρισμα των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ένα πόρισμα από το οποίο πολλές προτάσεις τις υιοθέτησε η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο. Αλλάζουμε και όνομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ σε Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για να πάρουμε οριστικό διαζύγιο με το παρελθόν».

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: