Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ξαναλειτουργεί αύριο η ιστορική Ι.Μ του Ιωάννου Προδρόμου στην Βέλλιανη

Αύριο  ανήμερα της εορτής  του Αγίου ενδόξου, Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, μετά από πολλά χρόνια,   θα τελεσθεί Όρθρος και υπαίθρια Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Χρυσαυγής.

Όπως αναφέρει ο Μάριος Αναστασίου Μπίκας στο άρθρο του στο periodikostep.gr

“Κάθε χρόνο, (πριν το 2009),  στις 24 Ιουνίου εκάστου έτους, μέρα μνήμης των Γενεθλίων του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου, οι ιερείς των χωριών Προδρομίου, Βέλλιανης και Καριωτιού συλλειτουργούσαν με  τη συμμετοχή πολλών πιστών. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας κλήρος και πιστοί  συνεόρταζαν στην αυλή της εκκλησίας με φαγοπότι, κλαρίνα, χορούς και τραγούδια.  Τα τελευταία όμως χρόνια όλα αυτά έχουν εκλείψει από το φόβο της κατάρρευσης  της  στέγης της εκκλησίας.

Εφέτος, όμως, στις 24 Ιουνίου, μέρα Παρασκευή, θα τελεσθεί στον  αύλιο χώρο της Μονής της Βέλλιανης Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία, στην οποία θα ιερουργήσει ο Αιδεσιμότατος Παπα – Γιάννης (Παπαδόπουλος). Η προσέλευση των πιστών, όπως και παλιά, αναμένεται μεγάλη.”

Διαβάστε όλο το άρθρο και με πολύ ενδιαφέροντες πληροφορίες για την εκκλησία ΕΔΩ

(Φωτό : Θωμάς Γκίνης )

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.