Ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στην Ήπειρο (Τζουμέρκα, Αχέροντας, Σούλι, Πρέβεζα κλπ)πάει στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το ντοκιµαντέρ ΜΙΑ ΖΩΗ, σε σκηνοθεσία και σενάριο Ντίνου Γιώτη, παραγωγή Παναγιώτη Κακαβιά, φωτογραφία Κώστα Δρίµτζια – Δηµήτρη Κορδελά και αφήγηση Γιάννη Φέρτη, ξεκινάει το ταξίδι του από το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ Θεσσαλονίκης, όπου θα προβληθεί, την Πέµπτη, 7 Μαρτίου, 20:00 (Αίθουσα Παύλος Ζάννας, Κτίριο Ολύµπιον) και το Σάββατο, 9 Μαρτίου, 13:00 (Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Αποθήκη 1, Λιµάνι).

Στο κοµµάτι της µυθοπλασίας του ντοκιµαντέρ παρακολουθούµε την εξέλιξη της ζωής ενός παιδιού, παράλληλα µε τον πλού ενός µικρού ξύλινου καραβιού. Από τις πηγές ενός ποταµού έως τις εκβολές του, σε αντιστοίχιση µε την πορεία του ανθρώπου από τη γέννηση και τη νεότητα µέχρι τα γηρατειά και το θάνατο. Το καραβάκι, στην κατάβασή του, συναντά στροβιλισµούς, µαιάνδρους, καταιγίδες, συµπληγάδες, καταρράκτες, απάνεµα νερά, µέχρι να εκβάλλει στην απέραντη θάλασσα. Ταυτόχρονα, ο αφηγητής, σε πρώτο πρόσωπο, από τη θέση του ανθρώπου που κατοικεί πάνω στον πλανήτη Γη, αναζητά το νόηµα της ζωής εντός του πεπερασµένου χρόνου του.

“Τι θα έκανα ή τι δεν θα έκανα ξανά, εάν µπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω; Για ποιές πράξεις ή παραλείψεις µου έχω µετανιώσει; Έζησα, άραγε, σωστά ή µήπως σπατάλησα το µερίδιο του χρόνου που µού έτυχε; Ποιό είναι, αν υπάρχει, το νόηµα της ζωής;” Εµβόλιµα, δεκαέξι σπουδαίοι ΄Ελληνες, απαντώντας στα παραπάνω ερωτήµατα, αποφαίνονται για την εµπειρία και τη γνώση που αποκόµισαν από ταξίδι της δικής τους ζωής και µας χαρίζουν, σχεδόν αποφθεγµατικά,το πολύτιµο απόσταγµα του βίου τους.

Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο πολιτικός Μανώλης Γλέζος, ο φιλόσοφος Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ο δηµοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης, η συγγραφέας Άλκη Ζέη, ο νοµικός Γεώργιος Κασιµάτης, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ο αστρονόµος Σταµάτιος Κριµιζής, ο γεωλόγος Ηλίας Μαριολάκος, ο εξερευνητής Μπάµπης Μπίζας, ο φυσικός Ευτύχης Μπιτσάκης, ο συγγραφέας Ηλίας Παπαδηµητρακόπουλος, ο οικονοµολόγος Αδαµάντιος Πεπελάσης, η ηθοποιός Λήδα Πρωτοψάλτη, ο διπλωµάτης Thomas Scotes, ο ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης. Στους ρόλους ο Στέφανος Ζήσης (γέρος), Γιώργος Σκουτέλας (παιδί), Αγγελίνα Διαµάντη (γυναίκα), Δηµήτρης Καραβασίλης (άντρας).

Τα εξωτερικά γυρίσµατα έγιναν στην ‘Ηπειρο: στα Τζουµέρκα, τη Βωβούσα, το Σούλι, τον Άραχθο, τον Καλαµά, τον Αχέροντα, την Πρέβεζα, τον Αµβρακικό και το Ιόνιο.

Περισσότερα για την ταινία: https://dinosgiotis.gr/articles/16/ Το τρέιλερ της ταινίας : https://vimeo.com/317222042 IMDb https://m.imdb.com/title/tt9804080/

Μία ζωή / A life (Trailer) from Μία ζωή | A life on Vimeo.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box