Νοσταλγός της χούντας, μισογύνης, ομοφοβικός και ρατσιστής ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας (video)

Νοσταλγός της χούντας, μισογύνης, ομοφοβικός και ρατσιστής, ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίρ Μπολσονάρου. Στο πρώτο μήνυμά του, που μεταδόθηκε μέσω Facebook από το σπίτι του, υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει την τύχη της χώρας, βάζοντας τέλος στη διαφθορά και την εγκληματικότητα.

Θερμός υποστηρικτής των ιδιωτικοποιήσεων και της μείωσης των δαπανών για τις συντάξεις, ο Μπολσονάρου είδε τις μετοχές του να εκτοξεύονται μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε το Σεπτέμβριο σε προεκλογική συγκέντρωση από διανοητικά διαταραγμένο άτομο σύμφωνα με τις Αρχές. Ο ακροδεξιός πολιτικός έχει κάνει σημαία του τη χαλάρωση των όρων της οπλοκατοχής, ενώ έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ των βασανιστηρίων.

Οι ομοιότητες με τον Αμερικανό πρόεδρο έχουν χαρίσει στο πρώην λοχαγό του στρατού το προσωνύμιο «Τροπικός Τραμπ». Ο ίδιος δηλώνει θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ κι έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Βραζιλία από τη συμφωνία για το κλίμα.

Ο 63χρονος πολιτικός, που έχει πει σε συνάδελφό του ότι είναι πολύ άσχημη για να τη βιάσει κι έχει παραδεχθεί ότι θα προτιμούσε να σκοτωθεί ο γιος του σε δυστύχημα παρά να μάθει ότι είναι ομοφυλόφιλος, επικράτησε με διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων του κεντροαριστερού υποψηφίου Φερνάντου Χαντάντ, εκμεταλλευόμενος την πολυετή ύφεση και τα σκάνδαλα διαφθοράς που βαρύνουν το Εργατικό Κόμμα, το οποίο κυβέρνησε τη χώρα από το 2003 έως το 2016.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Η-Β Παπαϊωάννου

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: