Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Νοσοκομείο Φιλιατών: κόντρα βουλευτών για το αν έχει ελλείψεις

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας με ανακοίνωση του αναφέρεται στην παρουσία του βουλευτή Μάριου Κάτση στο δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών και στις δηλώσεις του για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Φιλιατών, παρουσιάζοντας μία εικόνα του νοσοκομείου καλύτερη από ότι ήταν προηγουμένως.

Ο Μάριος Κάτσης απάντησε στον Βασίλη Γιόγιακα αναφέροντας τις αντιδράσεις για τις ελλείψεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά και του Ιατρικού συλλόγου λέγοντας ότι ο Γιόγιακας είναι στον κόσμο του.

Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις:

Β. Γιόγιακας: ας θυμίσουμε στον κ. Κάτση τι έχει γίνει για το Νοσοκομείο Φιλιατών

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – αφού βάφτισε “κραυγή αγωνίας” την ενημέρωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών προς το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών – είχε το θράσος να κάνει λόγο για “τραγική κατάσταση”, “υποστελέχωση” και “υποβάθμιση” του νοσοκομείου.

Είναι γνωστό ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του έχουν τσακωθεί με την αλήθεια και δεν παύουν να εκτίθενται. Ας του θυμίσουμε λοιπόν, με γεγονότα και αριθμούς, τι έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια:

Προσλήφθηκαν 13 επικουρικοί Ιατροί σε διάφορες ειδικότητες και 12 μόνιμοι Ιατροί ΕΣΥ, από τους οποίους οι 3 – Ακτινολόγος, Εντατικολόγος και Οφθαλμίατρος – διορίστηκαν στη συνέχεια σε άλλες γειτονικές δομές. Ακόμα 9 θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ εκκρεμούν στα Συμβούλια Κρίσης ενώ καλύφθηκε, με μετακίνηση από το Χατζηκώστα, το κενό του Αναισθησιολόγου.

Είχαμε ακόμα 2 άτομα που προσλήφθηκαν ως μόνιμο λοιπό προσωπικό και άλλα 2 που διορίζονται σύντομα, το ένα μάλιστα αφορά θέση Χειριστή Ακτινολογικού ενώ προστέθηκαν 5 Νοσηλευτές από μετάταξη.

Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια προσλήφθηκαν 79 άτομα επικουρικό προσωπικό για τον Covid 19, μεταξύ των οποίων 27 Νοσηλευτές

Οργανώθηκε, εξοπλίστηκε πλήρως και λειτούργησε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας η οποία έχει σώσει ζωές ουκ ολίγων συμπολιτών μας. Ας ρωτήσει ο κύριος Κάτσης ένα γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας που νοσηλεύτηκε εκεί για να μάθει από πρώτο χέρι …

Λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία η κλινική Covid η οποία νοσήλευσε μεγάλο αριθμό ασθενών.

Αποκτήθηκε νέος σύγχρονος υπέρηχος για το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο ενώ πρόσφατα παραλήφθηκε ο Μαγνητικός Τομογράφος που είναι έτοιμος για λειτουργία.

Αυτά έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Και χαίρομαι που – έστω και άθελά του – ο κύριος Κάτσης έδωσε την αφορμή να αναδείξουμε! Και τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι η προσπάθεια για την ενίσχυση του Νοσοκομείου είναι συνεχής.

Επειδή όμως η συζήτηση αυτή είναι πιο χρήσιμο να γίνεται επί τόπου, στους χώρους του νοσοκομείου, καλώ τον συνάδελφο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να το επισκεφθούμε ώστε να δει και να ακούσει από κοντά για όλα αυτά που έχουν γίνει.

Και αν θέλει, μπορούμε να πάμε μαζί στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να ενημερωθεί από τον ίδιο, αλλά και για να μάθει επιτέλους πού πέφτουν τα γραφεία της ΥΠΕ στην Πάτρα… 

Γιατί δουλειά από τις καφετέριες δεν γίνεται…».

Μάριος Κάτσης:  Όλοι οι φορείς εκπέμπουν SOS για το νοσοκομείο Φιλιατών και ο κ. Γιόγιακας στον κόσμο του.

O κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας επιτέλους σταμάτησε να κρύβεται από τα σοβαρά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά. Δυστυχώς όμως δεν σταμάτησε να κρύβεται από την αλήθεια. Κατέφυγε επικοινωνιακά στην εικονική πραγματικότητα, που ζει σύσσωμη η κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της, που όταν όλα τριγύρω καταρρέουν, εκείνοι απαντάνε «όλα πάνε καλά».

Η απάντησή του για την κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο Φιλιατών επί των ημερών της κυβέρνησής του, αποτελούν ευθεία προσβολή, όχι προς το πρόσωπό μου, αλλά προς την κοινωνία.

 Ας διαφημίσει το «έργο του» στους ασθενείς που περιμένουν μήνες για ένα χειρουργείο ή για έναν απεικονιστικό έλεγχο. Ας παινευτεί στους ασθενείς που μεταφέρονται σωρηδόν στα Γιάννενα ή στα ιδιωτικά ιατρεία πληρώνοντας αδρά από την τσέπη τους για τις προσλήψεις γιατρών που ήρθαν και έφυγαν ή που θα…κάνει 3 χρόνια τώρα. 

Ας απαντήσει στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που με ανακοίνωσή τους εκπέμψαν SOS καταδεικνύοντας την τραγική υποβάθμιση του νοσοκομείου σε κρίσιμες ειδικότητες. 

Το ίδιο ας πράξει και με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας που με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι οι εκκλήσεις του για στελέχωση του νοσοκομείου πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. 

Εντέλει ας μας απαντήσει, γιατί συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, ποιος προκάλεσε τη συζήτηση και γιατί ο ίδιος απουσίαζε επιδεικτικά αντί να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των αιρετών και της τοπικής κοινωνίας που ανησυχεί για την υποστελέχωση του νοσοκομείου.

Αλλά μιας και περί θράσους ο λόγος, θράσος είναι ένας βουλευτής να παριστάνει τον διοικητή του νοσοκομείου και να δημοσιοποιεί ποιος νοσηλεύεται και μάλιστα να τηρεί και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων! Εκτός εάν  ο  κ. Γιόγιακας μας έχει γυρίσει στο 1950 και αποτελεί είδηση προς δημοσιοποίηση, ότι νοσηλεύεται κάποιος που δεν ψηφίζει ΝΔ ή δεν έχει περάσει πρώτα από το γραφείο του! Θράσος είναι να καπηλεύεσαι την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου που είναι έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και 3 χρόνια τώρα δεν  έχει λειτουργήσει ακόμα γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Αυτό όμως που δεν είναι απλά θράσος, αλλά εξοργιστικό για την κοινωνία, είναι να επαίρονται τα στελέχη της ΝΔ για το πόσες ζωές σώσανε στην πανδημία, όταν είμαστε πρώτοι σε νεκρούς/εκ. κατοίκους στην Ευρώπη, τη στιγμή μάλιστα που μετέτρεψαν τα νοσοκομεία αποκλειστικά σε covid με αναστολή των τακτικών χειρουργείων ! Όταν δεν έχεις κάνει καμία πρόσληψη μόνιμων γιατρών, όταν έχεις μειώσει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και ρημάζεις τις τσέπες των πολιτών στέλνοντάς τους στον ιδιωτικό τομέα, τότε είναι λογικό να μη βλέπεις κραυγή αγωνίας των εργαζομένων, του ιατρικού συλλόγου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητή και επιστρατεύεις το «όλα πάνε καλά». 

Προκαλώ λοιπόν τον συνάδελφο βουλευτή που παριστάνει τον διοικητή, να δημοσιοποιήσει τα στατιστικά στοιχεία για τα χειρουργεία, τις νοσηλείες και τον αριθμό των ασθενών που εξυπηρέτησε το νοσοκομείο (εκτός των COVID περιστατικών), που να αποδεικνύουν ότι δεν υποβαθμίστηκαν οι ιατρικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ας έρθει λοιπόν έστω και τώρα σε επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες εξαιτίας του και εξαιτίας του κόμματος του, κι ας καταλάβει επιτέλους ότι ο ρόλος του δεν σταματά στα τραπεζώματα και στις χαιρετούρες.

Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν ποια κυβέρνηση άνοιξε το ΤΕΠ, έκανε προσλήψεις, έφερε μηχανήματα νέας τεχνολογίας και ανανέωσε το στόλο των ασθενοφόρων και αναβάθμισε την Δημόσια Υγεία για όλους χωρίς αποκλεισμούς και ποια κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη Δημόσια Υγεία ως κομματικό φέουδο και ως πεδίο κερδοφορίας για τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η στιγμή που ο ελληνικός λαός θα τους στείλει το λογαριασμό δεν αργεί. 

ΥΓ: Με ένα πέρασμα από τις καφετέριες θα αντιλαμβανόσασταν ότι οι επαγγελματίες της εστίασης δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα.