Νέος γύρος μπρα ντε φερ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την Υγεία

Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για τη Υγεία έχει ξεσπάσει από το πρωί της Τρίτης (14/5).

Πιο συγκεκριμένα, τις σκέψεις του για τη νέα δομή λειτουργίας των νοσοκομείων αποκάλυψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Τάχθηκε υπέρ της παροχής υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα εντός των κρατικών νοσοκομείων. 

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε ότι θα ήταν αποτελεσματική η διοίκηση των νοσοκομείων σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 , «αν υπάρχει αποτέλεσμα δεν με νοιάζει να είναι κρατικό το νοσοκομείο, με νοιάζει η υγεία να είναι δημόσια».

Ο Κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «γιατί αντί να αγοράζουμε μαγνητικούς τομογράφους να μην αγοράζουμε υπηρεσίες». Ως παράδειγμα είπε θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα ακτινοθεραπευτικό τμήμα από τον ιδιωτικό τομέα εντός του νοσοκομείου και να εργάζονται εκεί οι δημόσιοι λειτουργοί της υγείας. Με τον τρόπο αυτό θα παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες στους ασθενείς και το κόστος θα ήταν πολύ μικρότερο.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά την πρόταση για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων, μετά το επταήμερο εργασίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα, μετά το μπάχαλο στη ΝΔ για το εάν εγγυάται ή όχι τη μόνιμη 13η σύνταξη που φέρνει η κυβέρνηση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, θεωρήσαμε ότι η ΝΔ το τερμάτισε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με αφορμή την εν λόγω συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πέσαμε όμως έξω. Ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας. Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. «Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κρίση ειλικρίνειας, σε νεοφιλελεύθερο αμόκ ή σε εντεταλμένη υπηρεσία συμφερόντων. Μάλλον είναι και τα τρία μαζί…» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: