Νέα συσκευή επιτρέπει στα άτομα με προβλήματα όρασης, να περιηγηθούν στην εικονική πραγματικότητα

Νέα συσκευή επιτρέπει στα άτομα με προβλήματα όρασης, να περιηγηθούν στην εικονική πραγματικότητα

Eρευνητές της εταιρίας Microsoft, δημιούργησαν μια συσκευή που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα όρασης, να περιηγηθούν μέσα σε ένα εικονικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της απτικής ανάδρασης.

Το CaneTroller, όπως ονομάζεται η συσκευή αυτή, έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τα μπαστούνια που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης. Με τη βοήθεια του συστήματος HTC Vive και ένα τροποποιημένο μπαστούνι που χρησιμοποιεί το Vive Tracker, ένα αξεσουάρ που μετατρέπει φυσικά αντικείμενα σε εμπειρίες VR, οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν μέσα σε εικονικούς χώρους και να αποκτήσουν μια αίσθηση για το περιβάλλον τους. Όταν το μπαστούνι έρχεται σε επαφή με ένα αντικείμενο, θα χτυπήσει την επιφάνεια προειδοποιώντας έτσι τον χρήστη.

Το σύστημα αποτελείται από ένα μηχανισμό που φοράει ο χρήστης στη μέση του και συνδέεται χρησιμοποιώντας έναν ολισθητή. Το μπαστούνι διαθέτει επίσης ένα φωνητικό πηνίο προσαρμοσμένο στην άκρη για να δημιουργεί την αίσθηση αφής. Ο μηχανισμός ακινητοποιεί τον χρήστη όταν βρίσκει επιφάνεια, ενώ το φωνητικό πηνίο παρέχει μια ρεαλιστική δόνηση. Τα ακουστικά παρέχουν χωρικό ήχο 360 μοιρών και βοηθούν τους χρήστες να περιηγηθούν πιο εύκολα στο εικονικό περιβάλλον. Η συσκευή μπορεί ακόμη να προσομοιώσει τη λειτουργία του μπαστουνιού πάνω σε διάφορες επιφάνειες, όπως αυτή ενός πεζοδρομίου.

Το Canetroller βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο και οι ερευνητές σκοπεύουν να το βελτιώσουν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι εκπαιδευτές προσανατολισμού και κινητικότητας θεωρούν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες του να εξασκηθούν στη διέλευση σε πολυσύχναστους δρόμους.

 

ΠΗΓΕΣ: Microsoft, Thenextweb

 

 

 

Powered by WPeMatico

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: