Νέα μέτρα: Υποχρεωτικές οι μάσκες και στο κατάστρωμα των πλοίων

Στην απόφαση να ληφθούν νέα μέτρα με σκοπό την ανακοπή της έξαρσης στα κρούσματα του κορωνοϊού κατέληξε η τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα, Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας,  αποφασίσθηκε να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο έως και τις 18 Αυγούστου, ενώ παράλληλα, παρατείνεται η απόφαση για την απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα των εργατών γης που έχουν εξέλθει από τη χώρα, έως τις 18 Αυγουστου. 

“Η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα” τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι “εχθρός στην μάχη της πανδημίας, ο εφησυχασμός οδήγησε στην αύξηση κρουσμάτων στην περιφέρεια και κυρίως στα αστικά κέντρα της χώρας”.

Όπως τόνισε,  τέσσερις είναι οι κύριες πηγές ανησυχίας:

  • οι χερσαίες πύλες εισόδου,
  • ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις και
  • ο συγχρωτισμός μέσα σταθερής τροχιάς


“Η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι της αφύπνισης” υπογράμμισε, υποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα “παίρνει συνεχώς νέα μέτρα και αντίμετρα”, φροντίζοντας την πραγματική οικονομία, με την επέκταση της δυνατότητας αναστολής εργασίας.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως “από σήμερα, ξεκινά σε σταθερή βάση, 3 φορές την εβδομάδα, η τηλεδιάσκεψη για τον COVID-19 με τους επικεφαλής υγείας και πολιτικής προστασίας, υπό τον Πρωθυπουργό.

Οι συσκέψεις αυτές θα γίνονται με σκοπό να καταγράφονται οι εξελίξεις, να αξιολογούνται τα δεδομένα και να αναπροσαρμόζεται κατάλληλα η δράση μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020. Η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό είναι κρίσιμη, προκειμένου να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

2. Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

“Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή” τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

 “Ειδικά για την επέκταση χρήσης μάσκας στα πλοία, -για την πληρότητα των πλοίων, υπήρξε απόφαση των ειδικών – δεν είμαστε σε διάσταση απόψεων με τους ειδικούς” ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι “αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, είμαστε έτοιμοι να ξαναδούμε τα θέματα πληρότητας. Είμαστε σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς”.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο τοπικής καραντίνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: “Είμαστε πάντα έτοιμοι να λάβουμε νέα μέτρα, αλλά στην παρούσα φάση όλα αυτά αξιολογούνται καθώς προέχει η αποτύπωση των μέτρων που πήραμε τις προηγούμενες μέρες.

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας υπήρξε κατηγορηματικός ως προς  την παρουσία του Καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα στη λήψη αποφάσεων. “Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα”.  “Αυτό, το οποίο εξετάζουμε είναι σε καθημερινή βάση τι πίεση δημιουργούν τα νέα κρούσματα στο ΕΣΥ. Αν δούμε πίεση, τότε θα χτυπήσουμε μεγαλύτερη καμπάνια στο ΕΣΥ” κατέληξε.

topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: