Μ. Κάτσης σε Β. Γιόγιακα: Συνταχθείτε με τη Θεσπρωτική κοινωνία και όχι με το κόμμα σας.

Μ. Κάτσης σε Β. Γιόγιακα: Η ΝΔ με πολιτική απόφαση καταδικάζει τη Θεσπρωτία σε μαρασμό – Συνταχθείτε με τη Θεσπρωτική κοινωνία και όχι με το κόμμα σας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση-μονοκοντυλιά, αναστέλλουν τη  λειτουργία 37 νέων τμημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα που είχαν ιδρυθεί και θα λειτουργούσαν από το 2020 και το 2021, μεταξύ αυτών και το τμήμα ΑΕΙ  Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα. Η Θεσπρωτία θα μείνει ο μοναδικός νομός της Ηπείρου χωρίς τμήμα στο νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο συνάδελφος της ΝΔ κ. Γιόγιακας, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κάνοντας απίστευτες παλινωδίες που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Στην αρχή έβγαζε ανέξοδες αντιπολιτευτικές κορώνες, «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το ΤΕΙ» και «καταδικάζει τη Θεσπρωτία σε απομόνωση» χωρίς να καταθέτει προτάσεις. Όταν ήρθε ο νόμος στη Βουλή που όχι μόνο δεν έκλεινε το ΤΕΙ αλλά ίδρυσε νέο Πανεπιστημιακό τμήμα,  το καταψήφισε! Εν συνεχεία σε μια κίνηση αμίμητου λαϊκισμού σε προεκλογική του συνέντευξη επαίρονταν ότι με την πίεση του και τις ερωτήσεις του κατάφερε «να μείνει το ΤΕΙ και να διασφαλίσει ότι θα ιδρυθεί νέο τμήμα»! (Periodiko Step 01/04/2019: https://tinyurl.com/y3znt7bq ).

Και ύστερα ήρθε…η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Από όταν ανέλαβε την θέση του κυβερνητικού βουλευτή (μάλλον όχι και τις ευθύνες), συνάντησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ρίχνοντας του την ευθύνη να λειτουργήσει το νέο τμήμα στην Ηγουμενίτσα, λέγοντας ότι είναι ζήτημα αποκλειστικά της Συγκλήτου, και ένα ζήτημα που αφορά μόνο τη Θεσπρωτία. 

https://tinyurl.com/y4moe7qk )

Ενώ γνώριζε τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας έβαζε πλάτη, προσπαθώντας να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος ρίχνοντας αλλού την ευθύνη.  Σαν να μην έφτανε αυτό, μια μέρα πριν την ανακοίνωση-κόλαφο του ΥΠΑΙΠΘ, συνάντησε τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη και αντί να ζητήσει τη λειτουργία του νέου τμήματος, πέρασε ήδη στο επόμενο στάδιο ώστε να αξιοποιήσει το κτήριο των φοιτητικών εστιών για άλλες χρήσεις. ( https://tinyurl.com/y3fk27oe )

Χτες η Υπουργός Παιδείας τον διέψευσε  μεγαλοπρεπώς. Με πολιτική απόφαση  ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει με νόμο τη λειτουργία του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας… μαζί με  άλλα 36 τμήματα σε όλη την Ελλάδα, πριν καν πάρουν αποφάσεις οι οικίες Σύγκλητοι, παραβιάζοντας το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων. Δεν είναι θέμα της Συγκλήτου ούτε της Θεσπρωτίας λοιπόν  όπως λαϊκίστικα διέδιδε ο κ. Γιόγιακας.  Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εκδικητικά και αυταρχικά, με  πολιτική απόφαση καταδικάζει τη Θεσπρωτία και πολλές ακόμα περιοχές της χώρας, σε πολιτισμική και νεολαιίστικη απομόνωση προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων του εξωτερικού, όπως το σχέδιο «Αθηνά». Ο ελληνικός λαός ψήφισε τη ΝΔ επειδή ετάξε ανάπτυξη για όλους. Αντί ανάπτυξης, φέρνει κλειστές πόρτες και κατεδάφιση.


Καλώ το συνάδελφο βουλευτή, έστω και την ύστατη στιγμή,   να σταματήσει να βάζει πλάτη στην κ. Κεραμέως, άνευ όρων, και να συνταχθεί με το λαϊκό αίσθημα της τοπικής κοινωνίας ώστε να μη μείνει η Θεσπρωτία εκτός Γ΄βάθμιας εκπαίδευσης. Θεωρώ δε αυτονόητο ότι θα  παρευρεθεί στο έκτακτο Δ.Σ του Δήμου Ηγουμενίτσας για το θέμα, ώστε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το σχέδιο της κυβέρνησης στην  Γ’βαθμια εκπαίδευση. 

Αν και όταν η κ. Κεραμέως φέρει τη σχετική διάταξη στη Βουλή ο κ. Γιόγιακας θα κληθεί να διαλέξει πλευρά: Ή με τη Θεσπρωτία ή με το κόμμα του.Ο λαϊκισμός και η υποκρισία τελείωσαν. Όλα εδώ πληρώνονται.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box