Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μύθοι & Αλήθειες: Διάσπαρτες πληροφορίες

@Το Μέγα Σινικό Τείχος άρχισε να χτίζεται κατά τον 3ο π.Χ. αιώνα και ξαναχτίστηκε πολλές φορές ώσπου τελικά έφθασε να έχει μήκος 2400 χιλιόμετρα. Το μέσο ύψος του ανέρχεται στα 8 μέτρα. Το καταπληκτικό  αυτό sinikoαρχιτεκτόνημα αποσκοπούσε στην παρεμπόδιση των εισβολών των νομάδων ιππέων της Μογγολίας.

@Η Περσέπολις που βρίσκεται στην νότια Περσία ήταν το πνευματικό κέντρο της αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών που κρατούσαν κάτω από το σκήπτρο τους Μήδους και τους Πέρσες και είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος της Ασίας.

@Ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη κτίστηκε κατά τους χρόνους της βασιλείας του Ιουστινιανού 532 ως το 537. Λίγο μετά την αποπεράτωση ο θόλος του κατέπεσε κι αντικαταστάθηκε από ένα άλλο υψηλότερο, διαμέτρου 30 μέτρων. Είναι το λαμπρότερο μνημείο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και της ορθόδοξου Ελληνικής εκκλησίας. Μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453 ο ναός μετατράπηκε σε τζαμί κι αποτέλεσε πρότυπο των μεγάλων τζαμιών της Τουρκίας. Σήμερα ο ναός αυτός είναι μουσείο.

@ Στα ψηλά βουνά του Αφγανιστάν υπάρχει ένας ψηλός κατακόρυφος βράχος στον οποίο κατοικούσαν οι βουδιστές μοναχοί, από τον 2ο έως τον 9ο π.Χ. αιώνα, μέσα σε λαξευμένα στο βράχο δωμάτια. Εκτός από τα δωμάτια αυτά και τους λαξευμένους ναούς υπάρχουν και δύο υπερφυσικές ανάγλυφες παραστάσεις του Βούδα, λαξευμένες επίσης στο βράχο, από τις οποίες η μία έχει ύψος 35 μέτρα και η άλλη 50 μέτρα.

@Η Ασία σε σύγκριση με την έκταση της έχει ελάχιστες λίμνες και ορισμένες από τις μεγάλες λίμνες της – Αράλη, Ουρμία, η Κασπία θάλασσα και η Νεκρή Θάλασσα είναι αλμυρές.

@Η ρωσική εξερεύνηση και διείσδυση στη Σιβηρία άρχισε να γίνεται εντατική κατά τον 16ο αιώνα και τον 19ο αιώνα η τσαρική Ρωσία είχε κατορθώσει να γίνει κύρια του μεγαλύτερου μέρους της περιοχής αυτής, η οποία από τον 18ο αιώνα χρησίμευε σαν τόπος εξορίας των ποινικών και πολιτικών καταδίκων.

@ Η Μογγολία είναι μια χώρα τριπλάσια σε έκταση από την Ισπανία με πληθυσμό γύρω στο 1500000. Είναι ένας απέραντος βοσκότοπος όπου εκτρέφονται τεράστια κοπάδια. Ο απέραντος αυτός βοσκότοπος είναι το λίκνο των Μογγόλων των οποίων η αρχαία πρωτεύουσα ήταν στο Καρακορούμ. Από εκεί ξεκίνησαν οι έφιππες ορδές του Τσένγκις Χαν και των γιών του και των εγγονών και κατέκλυσαν την Ασία τον 13ο αιώνα. Μια ομάδα Μογγόλων έφθασε ως τα παράλια της Μεσογείου και μια άλλη εισέδυσε στην κεντρική Ευρώπη.

Βελλιανίτης

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.