Μυρτώ Λύκα: Να συνδυάσουμε την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό

Εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου η Μυρτώ Λύκα παραχώρησε την ακόλουθη συνέντευξη στο περιοδικό Step:

Βρισκόμαστε πλέον στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα. Από τις επαφές σας με τους πολίτες ποιες αγωνίες τους έχετε εισπράξει;

Αγωνία για το αύριο. Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2019 το αύριο είναι αβέβαιο. Η μεγαλύτερη αγωνία του κόσμου επικεντρώνεται σε θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής που σίγουρα η περιφέρεια δεν μπορεί να λύσει παρόλα αυτά ο κόσμος εκφράζει συνέχεια αυτήν του την ανησυχία σε συνδυασμό με την καθημερινότητα. Τα μικρά απλά καθημερινά θέματα όπως οι δρόμοι, τα θέματα με τους τοεβ, τα ΧΥΤΑ καρβουναριου είναι αυτά που ακούω καθημερινά από τον κόσμο. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι ο κόσμος δεν εκφράζει παράπονα ως προς την περιφέρεια το αντίθετο μάλιστα όταν μιλάμε για τον περιφερειάρχη μας τα σχόλια είναι θετικά για την επόμενη μέρα και αυτό φυσικά είναι μια ικανοποίηση προς εμένα για την επιλογή μου.

Παρόλο που αναφερθήκατε στην προηγούμενη συνέντευξη στο πρώτο μας τεύχος θα θέλαμε να μας πείτε ξανά συνοπτικά για την δική σας υποψηφιότητα και την επιλογή σας για την συμμετοχή στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά. Όλα ξεκινάνε από εκεί. Από την επιλογή του να προσφέρεις. Θεωρώ ότι μέσα από την περιφέρεια μπορώ να βοηθήσω. Από εκεί και πέρα δεν ήταν δύσκολη η επιλογή μου. Στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Καχριμάνη βλέπω το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της Ηπείρου. Είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά για την Ήπειρο και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Έπειτα μην ξεχνάτε την ιδιότητα μου ως πρόεδρος των κτηνοτρόφων. Ο περιφερειάρχης έχει βοηθήσει τόσο πολύ τους κτηνοτρόφους που ειλικρινά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κτηνοτρόφος που δεν θα τον στηρίξει. Ως κτηνοτρόφος λοιπόν δεν θα μπορούσα να λείπω από αυτήν την στήριξη.

Πως θα περιγράφατε ένα ιδανικό μέλλον για την Ήπειρο και για τον νομό;

Το ιδανικό μέλλον για την Ήπειρο μέσα από τα δικά μου μάτια θα έρθει όταν συνδυάσουμε την πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό. Όταν καταφέρουμε μαζί με τα υπέροχα τοπία της Ηπείρου να αναδείξουμε τις σπάνιες φυλές ζώων μας, το ποιοτικό κρέας μας, τα αρωματικά φυτά της περιοχής, τα ψάρια μας. Μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε από αυτόν τον γάμο. Φανταστείτε τις νέες θέσεις εργασίας, τον τουρισμό σε μεγαλύτερη σεζόν για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μας. Την προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας. Το μέλλον του τόπου μας στηρίζετε στην οικονομία μας και πιστεύω ότι εκεί πρέπει να εστιάσουμε.

Σε προσωπικό επίπεδο τι θα λέγατε στον ψηφοφόρο ώστε να σας επιλέξει;

Είμαι ένα νέο παιδί γεμάτο ενέργεια. Το 2015 οι κτηνοτρόφοι με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν πρόεδρο των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας. Μέσα από το σύλλογο θεωρώ ότι προσέφερα τα μέγιστα για το καλό του κλάδου. Τέσσερα χρόνια μετά ζητώ από τους πολίτες της Θεσπρωτίας να δουν το έργο μου και να με στηρίξουν με την ψήφο τους ώστε να προσφέρω τα μέγιστα για το καλό του τόπου μας. Ζητώ πρώτα να με γνωρίσετε και μετά να με κρίνετε. Ζητώ να μου δώσετε μια ευκαιρία να αποδείξω ότι εμείς τα νέα παιδιά μπορούμε να πάμε την Θεσπρωτία ένα βήμα παρακάτω.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box