Μπόρις Τζόνσον: «Καλύτερα νεκρός παρά να καθυστερήσω το Brexit»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «προτιμά να βρεθεί νεκρός στο χαντάκι» παρά να αναβάλει την ημερομηνία του Brexit, δείχνοντας την απόλυτη πρόθεση του να προχωρήσει η διαδικασία της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ο Τζόνσον επέμεινε στην άποψη του ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές στα μέσα Οκτωβρίου για να αποφασίσει ο λαός τι θα γίνει στη συνέχεια, μιλώντας σε αστυνομικούς στο Γιορκσάιρ.

«Πρέπει να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός μία ημέρα μετά την ήττα του στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία ενέκρινε νομοσχέδιο που τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες αναβολή τριών μηνών.

«Θέλουμε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου», είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «δεσμεύεται» ότι θα διεξαχθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ (17-18 Οκτωβρίου).

«Δεν θέλω καθόλου να γίνουν εκλογές αλλά δεν βλέπω άλλη διέξοδο. Αν ο λαός πιστεύει πραγματικά ότι θα πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ και μετά την 31η Οκτωβρίου, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι».

Υποσχέθηκε επίσης ότι δεν θα καθυστερήσει το Brexit, όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να δεσμευτεί στον λαό πως δεν θα πάει στις Βρυξέλλες για να ζητήσει εκ νέου αναβολή: «Ναι, μπορώ. Προτιμώ να με βρουν νεκρό σε χαντάκι», υπογράμμισε.

Στην ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί από το αξίωμά του, απάντησε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει την εντολή που του έδωσε ο λαός.

Μιλώντας εξάλλου για την αποπομπή των ανταρτών βουλευτών από το Συντηρητικό κόμμα, είπε ότι «η πειθαρχεία είναι σκληρή».

dikaiologitika.gr
Author:

Αρέσει σε %d bloggers: