«Μπλόκο» Τραμπ σε μετανάστες που δεν έχουν να πληρώσουν ιατρική περίθαλψη

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διακήρυξη με την οποία αναστέλλεται η είσοδος μεταναστών, που δεν έχουν εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη εντός 30 ημερών από την άφιξή τους στη χώρα, ή δεν μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι την υγειονομική περίθαλψή τους.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 3 Νοεμβρίου, ενώ στη διακήρυξη διευκρινίζεται ότι δεν θα επηρεαστεί το δικαίωμα οποιουδήποτε σε άσυλο ή καθεστώς πρόσφυγα.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να επιτρέψει την εγκατάσταση μόνο 18.000 προσφύγων το οικονομικό έτος 2020, αριθμός που αποτελεί τον χαμηλότερο στην ιστορία του σχετικού αμερικανικού προγράμματος.

«Ενώ το σύστημά μας υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που προκαλούνται από τη μη αποζημιούμενη περίθαλψη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει το πρόβλημα χειρότερο επιτρέποντας την είσοδο χιλιάδων ξένων που δεν έχουν δείξει οποιαδήποτε ικανότητα να πληρώσουν για τα κόστη της υγειονομικής περίθαλψής τους», αναφέρει ο Τραμπ στη διακήρυξη και προσθέτει ότι η απόφαση ισχύει μόνο για πρόσωπα που επιδιώκουν να μπουν στη χώρα με μεταναστευτική βίζα.

dikaiologitika.gr
Author:

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: