Μουσικό Σχολείο Άρτας – Εφηβικός Ψαλτικός Χορός – Χαιρετισμοί 2018

Μουσικό Σχολείο Άρτας – Εφηβικός Ψαλτικός Χορός – Χαιρετισμοί 2018
Ο Εφηβικός Ψαλτικός Χορός του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο πλαίσιο του μαθήματος της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και των Μουσικών Συνόλων, θα ψάλλει στην ακολουθία των Χαιρετισμών κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε Ιερούς Ναούς της πόλης, σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας και με τη στήριξη του Δήμου Αρταίων σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α’ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 23-2-2018 – Ιερός Ναός Αγίου Μαξίμου του Γραικού (Περιοχή Τρίγωνο) και ώρα 7:00 μ.μ.
Β’ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 2-3-2018 – Ιερός Ναός Παντοκράτορος και ώρα: 7:00 μ.μ.
Γ’ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 9-3-2018 – Ιερός Ναός Αγίας θεοδώρας και ώρα 9:00 μ.μ.
Δ’ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 16-3-2018 – Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Στην ακολουθία των Α’ , Β’ , και Δ’ Χαιρετισμών θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κος Καλλίνικος, ενώ στην ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών ο Σεβασμιότατος πρώην Άρτας κος Ιγνάτιος. Στις ακολουθίες θα συμμετέχουν και οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας. Η δράση έχει σαν σκοπό τη βιωματική επαφή των μαθητών μας με την Εκκλησιαστική μουσική της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής. Ευχαριστούμε τους εφημερίους και τους ψάλτες των Ιερών Ναών για τη φιλοξενία, την Ιερά Μητρόπολη Άρτας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κο Καλλίνικο για τη συνεργασία, το Επιμελητήριο Άρτας για την παραχώρηση της ισόγειας αίθουσάς του για την πραγματοποίηση προβών και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κο Χριστόφορο Σιαφάκα για τη στήριξή του. Τέλος ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία και τον κόπο τους.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του μαθήματος
Παναγιώτης Γιαννούτσος
Γιώργος Μπουτσάκης

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box