Μικρής έκτασης επεισόδια στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η μαθητική και φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατά την οποία οι αρχές προχώρησαν σε μία προσαγωγή μετά τα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι αστυνομικοί απάντησαν σε βανδαλισμούς με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών. Συγκεντρώσεις και πορείες μαθητών και φοιτητών πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛ. ΒΛΑΧΟΣ

Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛ. ΒΛΑΧΟΣ

Αυτήν την ώρα, διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στο Πολυτεχνείο, ενώ κλειστοί είναι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Έχει προγραμματιστεί πορεία από τα Προπύλαια στις 18:00, ενώ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώνονται και στην Πάτρα, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, τα Χανιά, τα Ιωάννινα τη Μυτιλήνη κι άλλες πόλεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σχετική είδησηΔέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου – Σύμβολο της αθωότητας κατά της βίας, λέει η μητέρα του

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

Παναγιώτα Σαβούρδου

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: