Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μια ιδιαίτερη δημιουργία με άμετρους στίχους του Σωτήρη Λ. Δημητρίου (βίντεο)

Άμετροι  στίχοι του Σωτήρη Λ. Δημητρίου, εμπνευσμένοι από την αρχαία Ελλάδα, σε απαγγελία-αφήγηση από την πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα Άρτεμη  Αγαθοπούλου, σκηνογράφο, ζωγράφο, ηθοποιό, ποιήτρια. Είναι δε γνωστή η προσπάθεια της στον θίασο με τον σκηνοθέτη, ηθοποιό Θωμά Λιόλιο, ως στυλοβάτη και θεμελιωτή του θεατρικού γίγνεσθαι στον τόπο μας. Τώρα δε με δική τους θεατρική στέγη στην Ηγουμενίτσα και στο θεατρικό εργαστήρι «Φάος». 

Πλαισιώνεται δε η αφήγηση, από την μουσική του ταλαντούχου μουσικού και δημιουργού Κώστα Παναγιώτου.

Η προσπάθεια ξεκίνησε σε μία ιδέα που συζητήθηκε από τον Σωτήρη Δημητρίου και τον μουσικό Δημήτρη Τσιαρδάκα και προχώρησε ο πρώτος να την εκφράσει με στίχους. Έτσι προτάθηκε στην φίλη του Αρτέμιδα να απαγγείλει τους άμετρους αυτούς στίχους, οι οποίοι μέσω του Δημήτρη Τσιαρδάκα έγινε μια όμορφη μουσική από τον Κώστα Παναγιώτου, η οποία μουσική πλαισίωσε την απαγγελία.  

Έτσι πρόκυψε με τίτλο: «Δίον Δωδώνη Δελφοί» αυτή η ολοκληρωμένη δημιουργία, η οποία δεν αποτελεί προϊόν διασκέδασης, αν και μπορεί να ακουστεί από όλους, όλες τις ώρες προσθέτοντας μία πινελιά γνώσης,  δημιουργώντας μας κάποιες εικόνες από την αρχαία Ελλάδα αλλά κυρίως να δώσει ερεθίσματα για περισσότερη ενημέρωση γύρω από την αρχαία ιστορία μας.

Πρόκυψε ο τίτλος, με πρώτο το αρχαίο Δίον,  σαν αρχαίος τόπος κοντά στον τόπο καταγωγής των μουσικών, ακολούθησε η Δωδώνη με τα ίδια κίνητρα για τον δημιουργό των στίχων και την αφηγήτρια και καταλήγει στους Δελφούς, όπου κατά την αρχαία Ελλάδα, εθεωρείτο ο ομφαλός της γης.

Τα τρία αυτά κέντρα του αρχαίου μας πολιτισμού, αποτελούν κατά τον Σωτήρη Λ. Δημητρίου ισοσκελές τρίγωνο εκτός του ότι και τα τρία αρχίζουν από «Δ»