Μια ακόμη διάκριση για το νηπιαγωγείο Παραποτάμου Θεσπρωτίας

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Bravo Schools, του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού για τους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, που αναπτύσσεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ.14/ΕΑ/163317/168423/Δ1), η μαθητική δημιουργία (ιστοσελίδα) των μαθητών του Νηπιαγωγείου Παραποτάμου Θεσπρωτίας με θέμα την Οδική Ασφάλεια αναδείχθηκε ως: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο στόχο 11. Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες, ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ TΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μέλος στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club).
To Bravo Schools αποτελεί μια Πρωτοβουλία όπου οι Ενεργοί Πολίτες του αύριο παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Υλοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού υλικού «ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», το οποίο -με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- αναπτύσσει το εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το World Largest Lesson, την Unicef και την Unesco.
Τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού Bravo Schools, έλαβαν μέρος 202 σχολεία από όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συμμετοχές, παρουσιάζοντας τις ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ που έχουν αναπτύξει ολόκληρες σχολικές μονάδες, τα ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, που έχουν επιτυχώς υλοποιήσει οι εκπαιδευτικοί, και τις ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης των παιδιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Παραποτάμου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 ασχολήθηκαν διεξοδικά με το θέμα ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία wordclouds (συννεφόλεξα) με συμβουλές οδικής ασφάλειας προς τη μαμά και τον μπαμπά. Οι ψηφιακές δημιουργίες εκτίθενται σε ιστοσελίδα με στόχο την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς όχι μόνο των γονέων τους, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Μπορείτε να δείτε την μαθητική δημιουργία στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://sto-dromo-me-prosochi6.webnode.gr/

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box