Μη σπαταλάς άλλο το χρόνο σου ψάχνοντας για προσφορές σε ρεύμα, εδώ θα βρεις τους καλύτερους παρόχους.

Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Έχεις μπει στη διαδικασία εδώ και καιρό να ελέγχεις το ρεύμα σου μήνα παρά μήνα. Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες σε σχέση με τον πάροχο που είχες πριν.  Μπορείς να θες να πάρεις μία καινούργια προσφορά σε ρεύμα από εδώ https://fthinorevma.gr/prosfores/, μέσα από έναν οδηγό που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις περισσότερο τις ανάγκες σου. Θα μπορείς να έχεις στα χέρια σου μέσα σε λίγες ώρες όσες προσφορές χρειαστείς προκειμένου να επιλέξεις την κατάλληλη και πιο οικονομική για σένα. Οι διαδικασίες επιλογής παρόχου ρεύματος έχουν απλουστευθεί αρκετά. Μπορείς πριν ξεκινήσεις να ρίξεις μία ματιά εδώ https://fthinorevma.gr/paroxoi-revmatos/. Είμαστε σίγουροι ότι μέσα από μία σωστή διαδικασία θα βρεις κάτι πιο οικονομικό και πιο αντικειμενικό σύμφωνα με τη δική σου κατανάλωση σε ρεύμα. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι ανάγκες του σπιτιού και της επιχείρησης έχουν μεγαλώσει και η ακρίβεια έχουν οδηγήσει τον προϋπολογισμό σου σε αδιέξοδο. Τα μικρομεσαία νοικοκυριά πλέον δύσκολα ανταποκρίνονται στις μηνιαίες υποχρεώσεις των φουσκομένων λογαριασμών. Από την άλλη η παροχή ρεύματος προτείνουν δελεαστικά πακέτα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με αρκετές εκπτώσεις και προνόμια. Έτσι οι καταναλωτές οδηγούνται τυφλά στην υπογραφή κάποιου συμβολαίου που νομίζουν ότι θα καλύψει ενεργειακά και οικονομικά. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή και νέα σχετική έρωτα πριν υπογράψουμε οποιοδήποτε ενεργειακό συμβόλαιο.  

Όλα ξεκινούν από το δικό μας προφίλ κατανάλωση είτε αυτό έχει να κάνει με το ρεύμα είτε με φυσικό αέριο. Αναλύουμε για αρχή τις ετήσιες ανάγκες που έχουμε και βάση αυτού προχωράμε για να πάρουμε την κατάλληλη προσφορά σε ρεύμα. Η ανάλυση των δεδομένων είναι πολύπλοκη γιατί οι εταιρείες δίνουν διαφορετικές τιμές για ξεχωριστές κατηγορίες καταναλωτών. Τα οικιακά τιμολόγια έχουν άλλη τιμή κιλοβατώρας από ότι οι επιχειρήσεις. Επίσης η τιμή στην κιλοβατώρα διαφέρει ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης που έχουμε. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για την τιμή που θα μας δοθεί θα πρέπει να δούμε αν τους επόμενους μήνες παραμένει η ίδια ή αυξομειώνεται. Επίσης το πάγιο είναι κάτι που προστίθεται στο λογαριασμό και επιβαρύνει την κατανάλωση του ρεύματος. Κάποιες εταιρείες δεν το παρέχουν, χρεώνοντας όμως την κιλοβατώρα πιο ακριβά. Εδώ λοιπόν η σύγκριση θα πρέπει να γίνει όχι μόνο βάση τιμή της κιλοβατώρας αλλά ελέγχοντας και τις υπόλοιπες χρεώσεις που μπορεί να διαφέρουν αρκετά απο πάροχο σε πάροχο. 

Σίγουρα για πολλούς η σύγκριση πάροχο είναι μία σπαζοκεφαλιά που δεν βοηθάει αρκετούς. Αυτό το κομμάτι θα αναλύσουν αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με τις προσφορές ρεύματος,  απασχολώντας εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που ελέγχει κάθε μήνα την τιμή της ενέργειας και προσφέρει στους καταναλωτές τα πιο οικονομικά τιμολόγια της αγοράς. Μπορείτε μέσα από απλά βήματα να βρείτε και εσείς ένα τιμολόγιο που σας συμφέρει οικονομικά. Αυτά που θα χρειαστείτε θα τα αναλύσουμε παρακάτω:

Το ποσό της ετήσιας κατανάλωσης είναι απαραίτητο για να πάρουμε την πιο αντικειμενική προσφορά σε ρεύμα που θα αντιπροσωπεύει μόνο εμάς. Ανατρέξτε σε παλιούς λογαριασμούς και κάντε την άθροιση μόνοι σας. Αν δεν έχετε φυλάξει όλους τους λογαριασμούς μπορείτε να ανατρέξετε στο τελευταίο τετράμηνο. 

Θέστε τα παρακάτω ερωτήματα στον εαυτό σας προκειμένου να απαντήσετε σωστά στη διαδικασία που θα σας ζητηθεί από τις εταιρείες πρίζας την οποιαδήποτε προσφορά σε ρεύμα. 

  • Θέλετε να έχετε μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα στο σπίτι σας ή στην επιχείρηση; 
  • Σε ενδιαφέρει να έχετε ενιαίο τιμολόγιο για να πληρώνετε μαζί ρεύμα και φυσικό αέριο;
  • Έχετε πολλά κτίρια που θέλετε να ηλεκτροδοτήσετε; 
  • Θέλετε να ξέρετε τις εκπτώσεις που μπορείτε να έχετε αν πληρώνεται εγκαίρως το ρεύμα;
  • Σας ενδιαφέρει να ξέρετε αν υπάρχει κάποια χρέωση σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε πάροχο;
  • Η σύμβαση που θα υπογράψετε θέλετε να είναι για σταθερή τιμή κιλοβατώρας;
  • Υπάρχει κάποια ρήτρα άν άφησε το προηγούμενο υπόλοιπο στο λογαριασμό;
  • Ενδιαφέρει να βρείτε μία εταιρεία που έχει οικολογικό προφίλ;
  • Θέλετε να δείτε αν υπάρχουν και άλλες παροχές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, όπως μία ασφάλεια ζωής;

Όλα αυτά μπορείτε να τα αναζητήσετε μέσα από τις ιστοσελίδες της κάθε εταιρείας. Μπορείτε όμως να απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση πελατών και να δείτε αν ο πάροχος ενδιαφέρεται να λύσει τις απορίες σας. Ίσως αυτό να είναι και ένα κριτήριο για την επιλογή σας. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να μπορεί κάποιος να καλέσει την εταιρεία ανά πάσα στιγμή προκειμένου να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα έχει. Τέλος διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο που θα σας στείλουν στα ψιλά γράμματα για να δείτε αν έχετε ξεχάσει κάτι στις κρυφές χρεώσεις, αν παρατηρήσετε κάτι περίεργο ζητήστε εξηγήσεις άμεσα πριν υπογράψετε.