Μητσοτάκης: lockdown για 3 εβδομάδες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε καθολικό lockdown που θα “μοιάζει” με του Μαρτίου με τα sms αλλά θα έχει ανοιχτά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

“Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου” ανακοίνωσε ο K. Μητσοτάκης, “μπαίνουμε σε lockdown για τρεις εβδομάδες, που θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Επανενεργοποιούνται τα SMS, ανοιχτά σουπερ μάρκετ και δομές υγείας» υπογράμμισε. Νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα μείνουν ανοιχτά. Κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.”

Για την επιλογή του χρόνου για αυτά τα μέτρα ο πρωθυπουργός είπε:

“Γιατί τα μέτρα τώρα; Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες πέντε ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Το είδαμε σε επίπεδο συνολικό των κρουσμάτων. Είδαμε αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, μια άσχημη αναλογία εισαγωγών-εξιτηρίων στα νοσοκομεία. Αν συνεχίζαμε με αυτόν τον ρυθμό, θα έπρεπε να δεχθούμε σε 10 ημέρες πάνω από 1.000 συμπολίτες μας, από τους οποίους οι 150 θα έπρεπε να οδηγηθούν στις ΜΕΘ”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ξανά ότι θα υπάρξει για 2 μήνες παράταση στα επιδόματα ανεργίας που λήγουν από Σεπτέμβριο ως Δεκέμβριο, ενώ θα δοθουν και 400 ευρώ σε ανέργους που δεν παίρνουν επίδομα (αλλά για το ποιους αφορά θα το δούμε στην εξειδίκευση που θα γίνει), ενώ οι εργαζόμενοι που δεν θα εργαστούν αντί για 533 ευρώ θα πάρουν για τον Νοέμβριο 800 ευρώ.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις,
καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας
τις αναρτήσεις της ημέρας.
Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε
για την ενημέρωση σας!

Holler Box